Un vechi proverb românesc spune că ”meseria e brățară de aur”. Deși suntem într-o eră a tehnologiei și din ce în ce mai multe meserii umane sunt preluate cu succes de către mașinării deștepte, țara noastră încă mai are nevoie de oameni pricepuți – de meseriași în adevăratul sens al cuvântului.

Un studiu realizat în România acum doar doi ani de către EXACT CC relevă că în România doar 12% dintre români ar recomanda apropiaților să urmeze o școală profesională. Totuși, în țara noastră există încă o mare nevoie de oameni pricepuți și cu pasiune pentru o anumită meserie. Acesta este și cazul celei mai mari fabrici de confecții autohtone, Ciserom. Fabrica de ciorapi de la Sebeș are o istorie incredibilă şi o consecvenţă de invidiat. Are 90 de activitate în România și nu doar că este pe primul loc în preferințele românilor atunci când vorbim despre alegerea șosetelor sau a dresurilor, dar exportă cu succes produsele proprii peste tot în lume.

Transformările prin care a trecut Ciserom de-a lungul anilor au fost spectaculoase. Având în vedere că fabrica de la Sebeș a prins și perioada comunistă și că a trecut pe rând printr-o mulțime de schimbări, este uimitor că îşi păstrează cu sfințenie tradiția de a oferi publicului larg doar produse de cea mai bună calitate. Cu atât mai mult cu cât în vremurile noastre este din ce în ce mai greu să găsești oameni devotați și care să pună pasiune în ceea ce fac.

Totuși, domnul Constantin Ispir, directorul Ciserom, este optimist și extrem de hotârât să facă tot ce este posibil să încurajeze forța de muncă de pe piața autohtonă: ”Ciserom nu înseamnă doar tradiție românească și devotament până în cele mai mici detalii pentru a produce ciorapi de calitate. Ciserom a fost și va continua să fie o familie. Această mentalitate ne-a ajutat să reușim de-a lungul anilor să păstrăm angajații fericiți și să atragem în echipa noastră și tineri care doresc să învețe meserie. Dar ne-a ajutat și să rămânem constanți într-o piață care se schimbă extrem de rapid.

Cu toate că meseriașii adevărați sunt din ce în ce mai greu de găsit, calitatea ciorapilor Ciserom a devenit consacrată chiar și peste granițe. Anul acesta Ciserom sărbătorește 90 de ani de existență și sunt extrem de siguri că și după 100 de ani de Ciserom, românii vor continua să prefere calitatea autohtonă. Aceasta este cea mai bună dovadă a lucrului bine făcut.