window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – FOCUS, Microsoft Romania, Inspectoratul de Politie Judetean Constanta si lantul hotelier IBIS, desfasoara, pentru al cincilea an consecutiv campania de pe litoralul romanesc, pentru prevenirea disparitiei minorilor si de educare pentru cresterea sigurantei online, anul acesta avand numele „Stiu si sunt In siguranta”

Campania va Incepe In data de 31 iulie 2010 orele 10:00 la AQUA MAGIC Mamaia si se desfasoara timp de 5 week-end-uri pe litoralul Marii Negre In statiunile Mamaia si Constanta perioada In care voluntari FOCUS, Impreuna cu voluntarii CENTRAS si politistii din cadrul IPJ Constanta vor distribui parintilor aflati In statiunile de pe litoral un ghid informativ sub forma de evantai, cu sfaturi pe care le poate lua orice parinte pentru a oferi copiilor sai protectie In fata pericolelor atat In viata reala, cat si pe Internet si bratari pentru copii mai mici inscriptionate cu numarul european la care se raporteaza si In Romania, disparitiile de copii: 116 000

Statisticile Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, Focus arata varfuri ale disparitiilor de copii mai ales In perioada verii. Anul trecut, In vara, Centrul Focus a Inregistrat si monitorizat peste 366 cazuri de disparitie a copiilor. Dorim ca prin aceasta noua campanie sa reamintim publicului acest fenomen, sperand ca prin informare Ii vom determina pe parinti sa comunice mai mult cu copii pe aceasta tema, reducand riscurile de disparitie a minorilor. (Mihaela Geoana – Presedinte Centrul FOCUS.)

Materiale informative vor fi distribuite de catre voluntarii FOCUS Impreuna cu voluntarii CENTRAS Constanta si angajati ai Inspectoratului Judetean de Politie Constanta.

De asemenea, partenerul nostru de anul trecut, lantul hotelier IBIS, va distribui spre informarea parintilor, prin unitatile sale de cazare, evantaie si bratari pentru turistii care sunt cazati In Constanta dar si la Bucuresti si Sibiu.

Idea de a informa parintii despre numarul european 116 000 la care se pot raporta disparitiile de copii si astfel sa oferim un plus de siguranta familiilor care se cazeaza la noi ne-a facut sa ne implicam anul trecut In aceasta campanie a Centrului FOCUS. Ne bucuram sa fim si In acest an parteneri si speram astfel ca fiind responsabili social sa diminuam numarul disparitiilor de copii iar vacantele clientilor nostri sa fie linistite. (Camelia Cristea, Executive Manager – Ibis Accor Romania)

Internetul poate educa atat copiii, cat parintii referitor la siguranta navigarii pe internet.

Siguranta copiilor pe Internet este un aspect esential pentru noi, reflectat In programele, solutiile si valorile Microsoft. Incepand cu Windows Live Family Safety si pana la filtrarea prevazuta de motorul de cautare Bing, Microsoft ofera parintilor o serie de instrumente pentru a se asigura ca proprii copii navigheaza In siguranta pe Internet. In 2004, Microsoft a initiat programul Siguranta copiilor online, In cadrul caruia a organizat diverse activitati si campanii pentru a aduce acest subiect In atentia copiilor, profesorilor iar astazi si al parintilor. (Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienta Academica si Educationala- Microsoft Romania)

In data de 25 Mai anul acesta, marcand Ziua Internationala a Copiilor Disparuti, Focus a dat startul campaniei „Stiu si sunt In siguranta!” prin evenimente desfasurate In gradinite din Bucuresti, care au informat peste 5000 de parinti si copii, despre posibilele pericole care pot conduce la o disparitie si cum pot acestia sa reactioneze atunci cand se confrunta direct cu ea.

Echipa Centrului Focus, Impreuna cu partenerii sai au oferit parintilor un kit de prevenire a disparitiilor si a navigarii In siguranta pe internet a celor mici precum si sfaturi privind o vara In siguranta Impreuna cu copiii.

.///.

Pentru ca deja am intrat In vacanta de vara amintim tuturor ca Incepand cu 25 Mai 2009, In 10 state membre ale Uniunii Europene (Belgia, Danemarca, Franta, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Olanda), este mai usor pentru parinti sa sesizeze disparitia unui copil iar pentru copii sa gaseasca mai usor drumul catre casa prin numarul european la care se raporteaza disparitiile: 116 000

FOCUS va recomanda urmatoarele sfaturi pentru vacanta:

Nu lasati copilul sa se joace nesupravegheat mai ales In zonele aglomerate;

Invatati-l ca are voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastra si ca trebuie sa spuna intotdeauna unde si cu cine pleaca;

Nu-l trimiteti singur la cumparaturi mai ales In locuri pe care nu le cunoaste;

Asigurati-va ca stie numele, adresa, numarul de telefon al parintilor si numele hotelului In care sta;

Invatati-l ca, In cazul In care se pierde, nu trebuie sa Incerce singur sa-si caute parintii;

Daca s-a pierdut, Invatati-l sa apeleze la un politist, salvamar, o vanzatoare sau un adult Insotit de un copil;

In caz de disparitie sunati imediat la Politie 112 si FOCUS 116 000;

Invatati-l sa spuna cuiva In care are Incredere daca se simte speriat sau amenintat;
Asigurati-va ca va spune Intotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, Ii cer sa-l Insoteasca;

Invatati-l ca exista Intotdeauna cineva care Il poate ajuta;

..//

Despre Centrul FOCUS

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – Focus a fost Infiintat In anul 2007 la initiativa doamnei Mihaela Geoana, cu finantare din partea ICMEC si a Federatiei Europene pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

In Romania Focus intervine alaturi de autoritati In solutionarea cazurilor de disparitie a copiilor, acorda asistenta de specialitate victimelor si familiilor copiilor disparuti si exploatati sexual si contribuie la prevenirea disparitiilor si exploatarii sexuale a copiilor.

De la lansare (25 Mai 2007) si pana In prezent Focus s-a implicat In peste 1576 de cazuri de disparitii. De asemenea In cadrul programului „Safer Internet”, finanta de Comisia Europeana, Focus a creat un Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care acestia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu continut pedo-pornografic precum si alte tipuri de continut ilegal.

Astazi asociatia Focus este membru cu drepturi depline a Centrului International pentru Copii Disparuti si Exploatati si a Federatiei Europene pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.
Focus a lansat si opereaza In Romania Incepand luna mai 2009, numarul unic european 116000 pentru sesizarea disparitiilor de copii.

Despre Hotel Ibis Accor

Accor este lider european si unul din cele mai mari grupuri hoteliere din lume, in domeniul industriei de ospitalitate si a serviciilor, prezent in peste 140 de tari din lume. Ibis este parte din grupul Accor, una din cele mai raspandite marci hoteliere, cu peste 800 de hoteluri in lume. Marca IBIS reprezinta garantia celui mai bun raport calitate/pret.

Despre Microsoft Parteneri pentru Educatie

Programul Microsoft Parteneri pentru Educatie face posibila viziunea companiei privind educatia prin urmatoarele componente:

Scoli Inovative: Furnizarea scolilor, guvernelor si partenerilor cu resurse, formare, expertiza si modele de tehnologie care ajuta ca scolile sa pregateasca mai bine elevii pentru viata si munca In secolul XXI.

Profesori Inovativi: Dotarea profesorilor cu instrumente, forumuri si resurse care construiesc comunitati de practica, sustin colaborarea si accesul la continut de calitate, si ii provoaca pe educatori sa integreze TIC In procesul educational Intr-un mod semnificativ.

Elevi Inovativi: Incurajarea elevilor sa utilizeze TIC In activitatea scolara si de studiu.

Patrick Danilevici
Director Comunicare
m:0730.118.245
patrick.danilevici@copiidisparuti.ro
http://www.copiidisparuti.ro

Go to Top