window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Campania ”Litoral Curat” a ajuns la final

Dupa doua luni in care turistii au fost informati, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor, campania „Litoral Curat” a ajuns la final. Voluntarii Mare Nostrum au reusit sa informeze peste 2000 de persoane, mesajul campaniei fiind potentat si de materiale informative. Proiectul a fost finantat de Coca – Cola Hellenic si sustinut de Hotel Vega, din Mamaia.

De la inceputul proiectului au fost colectati 51 de saci de deseuri, dintre care: 20 de saci de pet – uri, 9 saci de aluminiu, 5 saci de sticla, 9 saci de hartie si 8 saci de gunoi menajer. Turistii, care au colectat responsabil si selectiv deseurile, la cosurile corespunzatoare, au putut participa la tombola, organizata de Mare Nostrum. In cadrul acesteia, au fost acordate 80 de premii.
„Litoral Curat este unul dintre cele mai longevive proiecte ale ONG Mare Nostrum. Astfel ca, in fiecare an, incercam sa gasim strategii noi de abordare a cetatenilor, precum si a problemei deseurilor. Si, la fel ca si in ceilalti ani, si anul acesta ne-am confruntat cu reactii diverse, din partea turistilor. Am intalnit atat oameni dispusi sa ne asculte, oameni etuziasmati de o astfel de initiativa, cat si oameni mai putin receptivi, dar care, in schimb, ne-au citit, cu interes, materialele informative. Ne-am obisnuit, insa, cu tot felul de reactii. Doar luptam de atatia ani, pentru schimbarea mentalitatilor si a practicilor actuale. Anul acesta am considerat ca este necesar ca, pe langa sfaturile, referitoare la colectarea selectiva, turistii sa fie indemnati sa adopte si un comportament civilizat, atat fata de ceilalti turisti, cat si fata de mediul inconjurator. Am organizat chiar si tombole, pentru a-i rasplati pe cei care colecteaza responsabil deseurile. Si, am observat ca, motivati sau nu, turistii au ales sa arunce deseurile, la pubelele corespunzatoare si sa nu transforme plaja intr-un cos de gunoi”, declarat Alexandra Telea, coordonator de proiect.
Proiectul Litoral Curat se adreseaza atat turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera romaneasca, administratiei locale, cat si agentilor economici, implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
event@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Go to Top