window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Consiliul Tineretului din Romania desfasoara in perioada Septembrie – Noiembrie 2010 Campania Nationala „Implicare pentru Dezvoltare”, campanie de consultari cu tinerii si responsabilii de politici pentru tineret” la nivelul tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Consiliul Tineretului din Romania desfasoara in perioada Septembrie – Noiembrie 2010 Campania Nationala „Implicare pentru Dezvoltare”, campanie de consultari cu tinerii si responsabilii de politici pentru tineret” la nivelul tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei.
Scopul Campaniei il reprezinta consultarea directa a tinerilor la nivel national cu privire la problemele socio-economice si culturale cu care acestia se confrunta, in vederea dezvoltarii in mod sustenabil a comunitatilor prin dezvoltarea politicilor locale si nationale pentru tineret.
Campania este finantata prin Programul „Tineret in Actiune” al Comisiei Europene, Actiunea 5.1. – Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret si se desfasoara la nivel national in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.
Campania de consultari are loc in mod deosebit in contextul angajarii Romaniei, in calitate de Stat Membru al Uniunii Europene, in implementarea Noului cadru european de cooperare in domeniul tineretului „Investitie si Capacitare 2010-2018” si a noii modaltati de realizare a dialogului structurat.
Tema cadru a campaniei se va centra pe dezvoltarea sustenabila si rolul tinerilor … . Astfel, elemente esentiale in domeniul dezvoltarii, precum progresul economic, democratic si social vor fi teme predilecte ale discutiilor din cadrul seminariilor de consultari.
Activitatile din fiecare oras, dedicate tinerilor cu varsta intre 14-30 ani din regiunea de dezvoltare aferenta, vor cuprinde in prima zi un seminar de consultari in cadrul caruia, tinerii alaturi de responsabilii pentru politicile pentru tineret vor identifica cele mai importante nevoi cu care acestia se confrunta in sfera sociala, economica si politica a vietii comunitatii.
In cea de-a doua zi va fi organizata o conferinta sub forma unei mese rotunde in cadrul careia se vor discuta mecanisme de implementare a solutiilor, eventuale alternative pentru rezolvarea nevoilor respective precum si modalitati practice in care tinerii se pot implica in acest sens.

Evenimentele de consultari vor avea loc dupa cum urmeaza:
-20-21 Septembrie: Cluj Napoca
-23-24 Septembrie: Timisoara
-27-28 Septembrie: Botosani
-30 Sep – 1 Oct: Drobeta Turnu Severin
-11-12 Octombrie: Galati
-14-15 Octombrie: Targoviste
-18-19 Octombrie: Sibiu
-21-22 Octombrie: Bucuresti
-10 Noiembrie: Bucuresti – Conferinta nationala

In data de 10 Noiembrie la Bucuresti, proiectul se va incheia cu o Conferinta nationala de prezentare a situatiei tineretului in Romania, situatie concluzionata in urma consultarilor la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.
Printre rezultatele asteptate se numara implicarea directa a aproximativ 240 de tineri, participarea a cel putin 30 de decidenti politici in domeniul tineretului, la nivel regional si national, si realizarea unui document final care sa reflecte nevoile si interesele tinerilor romani si care ulterior sa poata fi folosit in formularea strategiilor nationale pentru tineret.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Corina Pirvulescu
Sef Departament Programe-Activitati
Email: corina.pirvulescu@ctr.ro
Telefon: + +40-21-3100980
Websites:  www.ctr.ro

Go to Top