Zece persoane cu dizabilități locomotorii din Galați și Iași se vor bucura de un trai decent prin facilitarea accesului la activități de incluziune socială și prin asigurarea produselor specifice de îngrijire precum și a unei alimentații adaptate nevoilor lor ca urmare a campaniei Merg pentru cei care nu mai pot să meargă.

Două asociații și-au dat mâna pentru a veni în întâmpinarea dificultăților cu care se confruntă zi de zi aceste persoane.

Asociația Bunul Samaritean din Galați și Asociația Creștin Umanitară Slujirea Vieții din Iași și-au unit forțele pentru a sprijini pe parcursul a șase luni includerea beneficiarilor în activități sociale, asigurarea de alimente și materiale de igienă personală (pampers, șervețele umede etc.) în valoare de 2.000 de lei pe lună, în total 12.000 de lei.

„După proiectul de anul trecut Împrumută-mă cu timp și condusă de dorința de a-i ajuta pe ceilalți, anul acesta voi străbate șase sute de kilometri pe jos, în Spania în perioada 2 – 31 iulie 2018, pe Camino Salvador, Camino Primitivo, Camino Finisterra și Camino Muxia, pentru cei care nu mai pot să meargă” – Daniela Cadar

Fiind unul dintre cele mai vechi drumuri de pelerinaj din lume, Camino este străbătut anual de peste 150.000 de pelerini de pe tot globul, pentru majoritatea reprezentând regăsire, simplitate și bucurie.

Campania Merg pentru cei care nu mai pot să meargă se adresează persoanelor cu probleme de mobilitate care utilizează un scaun rulant sau sunt imobilizate la pat, pentru a veni în întâmpinarea dificultăților financiare, pentru a le asigura un trai mai bun și pentru a iniția activități sociale prin care să prevenim marginalizarea.

Vino alături de noi și „mergi pentru cei care nu mai pot să meargă” ca „pelerin spiritual”!

Donațiile pot fi făcute prin site-ul Galantom: http://bunulsamariteangalati.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6108

Asociația Bunul Samaritean din Nicorești, Galați s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viață demnă și decentă.

Pe lângă Centrul de Îngrijire și Asistență Persoane Adulte cu Dizabilități, Asociația Bunul Samaritean a înființat „Centrul de Zi” care este în prezent frecventat zilnic de 40 de copii din comunitatea locală. Aici, cei mici primesc două mese calde, atenție din partea personalului, ajutor la lecții, meditații săptămânale de limba română și matematică pentru pregătire în vederea examenului de capacitate.

Mai multe informații puteți afla accesând linkul: https://www.facebook.com/Fundatiebunulsamaritean/

 Asociația Creștin-Umanitară Slujirea Vieții din Iași este o organizație de voluntari profesioniști – profesori, medici, farmaciști, educatori, psihologi, dispuși să ofere din timpul lor câteva ore pe săptămână tinerilor dezavantajați.

Beneficiarii asociației sunt tineri cu oportunități reduse (cu dizabilități, din mediul rural, cu nivel de trai scăzut, tineri NEET), pe care îi asistăm, formăm, încurajăm și susținem pentru a le da aripi și curaj, pentru a se implica în comunitățile lor, pentru a se integra în societate, pentru a-și găsi drumul în viață.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul: https://www.facebook.com/Asociatia-Crestin-Umanitara-Slujirea-Vietii-312404935616792/