window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Caravana ONGFest da startul inscrierilor in cadrul selectiei pentru partenerii locali / Romania / termen limita 31 mai, ora 24:00

Organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa se inscrie in cadrul selectiei pentru parteneri locali privind organizarea Caravanei ONGFest 2011.
Peste 450 de organizatii neguvernamentale participante, sute de voluntari implicati si peste 40.000 de cetateni sustinatori ai cauzelor sociale sunt doar cateva dintre rezultatele inregistrate la ONGFest pana acum.
ONGFest – Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania, ajuns la a treia editie, a fost lansat in septembrie 2009 de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu scopul de a spori numarului de cetateni implicati activ in comunitate.
In 2011, Caravana ONGFest va traversa tara in perioada septembrie – octombrie a.c., poposind in urmatoarele 10 orase: Bucuresti, Constanta, Bacau, Iasi, Miercurea Ciuc, Sibiu, Cluj, Oradea, Timisoara si Craiova.
„Pentru ca am creat deja o traditie prin organizarea festivalului ONGFest in Bucuresti, anul acesta ne dorim sa aducem organizatiile neguvernamentale aproape de comunitatile in folosul carora isi desfasoara activitatea. Adoptand acest concept de caravana, ne propunem sa oferim vizibilitate la nivel national ONG-urilor din Romania si sa le sprijinim in atragerea de voluntari, finantari, etc”, a declarat Ionut Sibian, Director Executiv al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa se inscrie in cadrul selectiei pentru partenerii locali privind organizarea Caravanei ONGFest 2011 si sa se implice in cel mai mare eveniment al societatii civile din Romania. Cele 9 organizatii selectate ca parteneri locali, cate una pentru fiecare oras, in afara de Bucuresti, vor beneficia de un grant de 1000 USD.
Principalele criteria de selectie sunt motivatia de a deveni partener al ONGFest 2011, experienta ONG-ului in organizarea de evenimente, lucrul cu voluntari, precum si relatia organizatiei cu ceilalti actori ai societatii civile si cu autoritatile.
Organizatiile interesate sunt rugate sa descarce formularul de aplicatie, sa-l completeze si sa-l trimita pe adresa de email relatii-publice@fdsc.ro, pana marti 31 mai, ora 24:00.
ONGFest este cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti , un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.
Evenimentul de anul acesta, ce are ca tema principal economia sociala, isi propune sa promoveze rolul economic al ONG-urilor si sa contribuie la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.
ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul proiectului PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeşte în oameni! cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.
Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizații”, un susţinător al sectorului neguvernamental. FDSC considera că nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc.
Misiunea FDSC este ca prin informare, finanțare, instruire, cercetare și advocacy să dezvolte capacitatea organizațiilor societăţii civile și a comunităților pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. FDSC lucrează cu ONGurile pentru ca, în final, schimbarea în bine să se producă la nivelul fiecărei comunități și a fiecărui individ.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, (www.fdsc.ro) la numarul de telefon 021-310-0177; e-mail: aurelia.grigore@fdsc.ro, persoana de contact: Aurelia Grigore, PR Manager, mobil: 0723.623.183

Go to Top