Carduri electronice, destinate micilor producători din pieţele Sectorului 4

Marţi, 8 iulie a.c., Primarul Cristian Popescu – Piedone s-a aflat în Piaţa Progresul, în zona de mici producători, pentru a le înmâna cardurile electronice care permit desfăşurarea activităţii.

În sprijinul micilor producători, Edilul a iniţiat un proiect, adoptat de Consiliul Local Sector 4 sub forma unei hotărâri, în ședinţa ordinară din data de 30 iunie a.c.

Aceasta prevede scutirea de la plata taxelor aferente ocupării unei tarabe în pieţele administrate de Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, a persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul brut pe economie sau constau în exclusivitate din indemnizaţie de șomaj ori ajutor social.

Pentru a beneficia de această facilitate, solicitanţii trebuie să facă dovada îndeplinirii criteriilor privind cuantumul şi natura veniturilor, prezentând documente justificative în acest sens.

Toate informaţiile despre aceşti producători – documentul de identitate, localitatea din care provin, certificatul de producător, sunt stocate într-o bază de date a Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, fiind imprimate pe cardurile electronice, înmânate fiecăruia dintre ei de Primarul Cristian Popescu – Piedone.

Accesul în zona scutită de la plata taxelor de tarabă pentru micii producători este posibil prin scanarea cardului electronic de către angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4.

„Venim astfel în sprijinul micilor producători de fructe şi legume, pe care aceştia le cultivă în propriile gospodării, situate în comunele limitrofe Sectorului 4. Preponderent vârstnici, ei fac zilnic naveta, oferind spre vânzare cantităţi reduse de marfă, pentru care nu îşi permit să achite contravaloarea taxei de ocupare a unei tarabe. Ei se adresează celor care nu au uitat gustul legumelor din grădina bunicii, care știu să aprecieze calităţile unor produse proaspete, abia culese, pentru care ei trudesc cu propriile mâini. Aceşti oameni nu sunt vânzători ambulanţi, ei reprezentând, în fapt, cazuri sociale, iar noi, ca autorităţi, avem datoria de a-i sprijini”. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).