Carpat Beton isi consolideaza pozitia pe piata de betoane

Carpat Beton continua strategia de extindere a retelei de betoane prin deschiderea unei noi statii la Targoviste.
Carpat Beton, compania specializata in producerea si livrarea de betoane a Grupului HeidelbergCement in Romania, isi consolideaza pozitia pe piata de betoane completandu-si reteaua cu cea de-a 19-a statie de la Targoviste.
Deschiderea acestei noi unitati de productie face parte din strategia Carpat Beton de dezvoltare a retelei statiilor de betoane la nivel national, pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor, prin produse de cea mai buna calitate si solutii tehnice adecvate pentru aplicatii speciale. Asadar, in ciuda unui context economic dificil, Grupul HeidelbergCement isi continua programul de investitii in Romania.
„Avem increderea ca prin dezvoltarea integrata a retelei de statii de betoane vom fi mai aproape de nevoile clientilor nostri si mai pregatiti pentru a le oferi solutii personalizate, in conformitate cu standardele nationale si internationale. Pentru noi, consultanta in functie de produs, rapiditatea in plasarea comenzilor si livrarea prompta direct pe santier sunt esentiale. Betonul este produsul final si pune in valoare liantul care-i sta la baza – cimentul care, impreuna cu agregatele si aditivii potriviti, toate in retete testate cu rigurozitate, asigura siguranta si durabilitatea unei constructii de calitate.”, declara Florian Aldea, Country Manager HeidelbergCement Group in Romania.
„Vom incerca intotdeauna sa venim in sprijinul clientilor nostri cu experienta si calitatea germana a produselor si serviciile noastre, avand convingerea ca o constructie sigura si durabila nu poate exista decat cu produse de cea mai buna calitate. Prin noul punct de lucru de la Targoviste, Carpat Beton isi extinde aria de activitate si in aceasta zona a tarii, construind sinergii logistice cu statiile invecinate. Carpat Beton isi desfasoara astfel activitatea la nivel national printr-o retea de 19 statii ecologice de betoane. Acestea au dotari performante, echipamente de ultima generatie si capacitati de productie cuprinse intre 90 si 150 mc pe ora. De asemenea, au capacitatea de a recicla betonul si de a prepara si furniza betoane in conditii extreme de temperatura.”, spune doamna Mihaela Traistaru, Director General al Carpat Beton.
Toate statiile de betoane ale Carpat Beton sunt instalatii ecologice care respecta cerintele legale referitoare la protectia mediului, sanatate si securitate ocupationala, precum si la responsabilitatea sociala, avand implementat Sistemul Integrat de Management. In laboratorul propriu, de Gradul II, a fost dezvoltat un portofoliu de retete de betoane si produse speciale, intr-o gama de peste 3.000 de produse, disponibile in toate statiile din orice locatie, respectand astfel standardele Europene NE 012-2007 si nationale.
Noua statie de la Targoviste este de tip Liebherr si are o capacitate de 2,25 mc/sarja. Celelalte statii se afla la: Mogosoaia, Jilava, Militari, Pantelimon, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Constanta, Braila – Vadeni, Brasov, Bacau, Suceava, Iasi – Letcani, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Deva.
Prin societatea sa de logistica, Carpat Beton Servicii Pompe, statiile Carpat Beton au la dispozitie intreg necesarul de automalaxoare si pompe pentru deservirea clientilor sai in cele mai bune conditii de calitate si eficienta.
Grupul HeidelbergCement a inceput productia de betoane in Romania in anul 1998, prin infiintarea a doua statii de betoane, prima la Timisoara si cea de-a doua la Bucuresti. In 1999, grupul a infiintat TBG Romania Beton Group in scopul coordonarii activitatilor de management pentru statiile de betoane. La inceputul anului 2003, TBG Romania Beton Group a devenit Carpat Beton.