window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Carrefour Romania si Green Group anunta rezultatele sistemului de colectare selectiva a deseurilor SIGUREC

Carrefour Romania si Green Group anunta rezultatele sistemului de colectare selectiva a deseurilor SIGUREC

Carrefour Romania si Green Group prezinta rezultatele sistemului de colectare selectiva a deseurilor SIGUREC si anunta planurile de dezvoltare a proiectului pentru noul an.
In total, in perioada 1 august – 31 decembrie 2014, statiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deseuri care au fost trimise direct in fabricile de reciclare din Romania.
Cantitatile de deseuri preluate prin sistemul SIGUREC in ultimele cinci luni ale anului 2014:
• 772.063 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla
• 310.121 kg deseuri de echipamente electrice si electronice
• 259.063 kg de hartie/carton
Buzau este orasul campion la reciclarea echipamentelor electrice si electronice, precum si la deseurile de hartie/carton si aluminiu. In ceea ce priveste ambalajele PET si sticla, statia amplasata la Carrefour Baneasa este pe primul loc la colectare.
“Prin statiile SIGUREC, oamenii beneficiaza de un sistem automatizat de preluare a deseurilor, fiind in schimb recompensati sub forma de discount la cumparaturile efectuate in magazinele Carrefour. Totodata, sistemul reprezinta garantia ca deseurile aduse sunt inregistrate si monitorizate si ajung direct in fabricile de reciclare si nu la gropile de gunoi, iar pentru multi dintre clientii nostri aceasta este adevarata recompensa”, a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group.
Valoarea medie a discountului obtinut de o persoana in perioada mentionata a fost de 11 lei pentru deseuri de echipamente electronice si hartie/carton si 2 lei pentru deseuri de  ambalaje. Discounturile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.
In 2015, se va continua implementarea sistemului SIGUREC si in celelate orase in care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.
Primele noi statii din 2015 vor fi deschise incepand cu 11 martie in parcarile magazinelor Carrefour Ploiesti, Carrefour Colentina si Carrefour Berceni.
 „Protectia mediului este o axa importanta in strategia de dezvoltare durabila a Carrefour. In acest context, este important pentru noi sa contribuim la reducerea deseurilor din comunitatile in cadrul carora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite sa punem la dispozitia clientilor Carrefour solutii de colectare selectiva a deseurilor, acesta fiind un comportament pe care il recompensam prin acordarea de discounturi in hipermarketurile noastre”, a declarat Florin Capatana, Director Dezvoltare Durabila si Relatii Institutionale Carrefour Romania.
In acest moment, sistemul SIGUREC este prezent cu cate o statie in Carrefour Braila, Carrefour Brasov, Carrefour Buzau, Carrefour Drobeta, Carrefour Focsani, Carrefour Iasi Era, Carrefour Oradea Era, Carrefour Pitesti, Carrefour Sibiu, Carrefour Suceava, Carrefour Vitantis, Carrefour Baneasa si Carrefour Militari.
Despre Carrefour:
Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viata de zi cu zi. In fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga, oferindu-le o gama larga de produse si servicii la preturi echitabile.
In Romania, Grupul Carrefour numara 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 92 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top