In preajma noului an scolar, Fundatia Dinu Patriciu a amplasat in Piata Unirii si Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) 2 carti gigantice, cu o inaltime de 4 metri, replici supradimensionate ale trofeului Galei Premiilor in Educatie. Scopul acestui proiect stradal special este informarea publicului larg despre Gala Premiilor in Educatie, competitie care isi propune sa premieze si sa promoveze bunele practici din sistemul educational romanesc.

Cele doua carti completeaza campania nationala de comunicare a evenimentului, pentru a transmite unui numar cat mai mare de oameni invitatia de a se inscrie sau de a inscrie pe cineva in competitie la una dintre cele 11 sectiuni de concurs (printre care Elevul anului, Studentul anului, Profesorul anului, Bibliotecarul anului, Cercetatorul anului etc.).

Cei care doresc sa participe la Gala Premiilor in Educatie au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitie. Astfel, pana pe data de 27 septembrie, concurentii pot intra pe site-ul www.premiileineducatie.ro pentru a-si crea un cont si pentru a-si completa formularul de concurs. Apoi, pentru ca inscrierea sa fie completa, acestia trebuie sa tipareasca formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta pe adresa Fundatiei (Bdul. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate (recomandari, adeverinte, copii ale diplomelor obtinute, poze, inregistrari video etc).

Castigatorii competitiei vor fi anuntati in aceasta toamna, in cadrul unui eveniment festiv, unde, pe langa premii in valoare totala de 250.000 de euro, vor primi si cate o carte-trofeu. Conceptul trofeului apartine in exclusivitate artistului lui Ioan Nemtoi, Fundatia Dinu Patriciu replicandu-l in 2010 pentru al doilea an consecutiv.