window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CARUSELUL MUZICII VIENEZE LA BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL / Bucuresti

Bucharest Music Film Festival incepe sambata, 12 iunie, pe acorduri de muzica vieneza

Sambata 12 iunie si duminica 13 iunie, cu incepere de la ora 19.00, sub bagheta celebrului dirijor si violonist Russell Mc Gregor, orchestra vieneza Das Karussell prezinta doua concerte diferite, interpretnd cele mai bune opere muzicale ale virtuoasei familii de compozitori Strauss.

Das Karussell este un ansamblu muzical austriac, in cadrul caruia barierele muzicale sunt depasite si conventiile schimbate pe rand. El aduna contraste sociale si etnice. in ceea ce-i priveste totul se invrte in jurul muzicii, totul se misca precum un carusel.

Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schnbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze si dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi si multi altii.
Nascut in Oxford – Anglia, Russell a crescut si a facut primi pasi in muzica in indepartata Australie, loc in care s-a intors in plina maturitate artistica pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney.
In prezent artistul locuieste in Austria, tara care l-a adoptat si i-a recunoscut meritele artistice. Muzicianul australian canta la o vioara fabricata de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, vioara ce este sora mai mica a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Ma bucur foarte mult de aceasta reintlnire cu publicul din BucureSti. Este pentru a sasea oara cand vin in tara dumneavoastra si pentru prima data cand voi sustine un concert in aer liber. Intre mine si publicul roman s-a creat o relatie deosebita. Romanii sunt si vor fi mereu prietenii mei.

Sambata, de la orele 21.00, publicul va putea viziona inregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

Locatia este deschisa intre 11.00 Si 23.00 in fiecare zi a manifestarii iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.

Cei prezenti la spectacole pot castiga excursii oferite de Fides Travel, Ella Traveland si Grand Hotel Continental.

Organizatorii acestei manifestari sunt: Primaria Municipiului BucureSti si ArCuB Centrul de Proiecte Culturale. Evenimentul este sustinut de Magic FM si este realizat cu sprijinul RATB, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement BucureSti si Apa Nova BucureSti – o companie Veolia Apa.
Parteneri media: 24 FUN, arhitectura.ro, Cocor Media Channel, port.ro, comunicatedepresa.ro, thechronicle.ro, youmago.ro.

Persoane de contact:
Olivia PareScura – 0751 515 651
Raluca Ciuta – 0752 268 622
secretariat@arcub.ro
http://www.arcub.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top