window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Castigatori competitiei Open Society Shorts 2011

Fundatia Soros Romania anunta si felicita castigatorii competitiei de film de scurt-metraj Open Society Shorts, editia 2011.

Juriul alcatuit din Mihai Fulger (critic de film), Iulia Rugina (regizoare si scenarista) si Sanda Visan (director Departament Film TVR) a ales dintre cele 35 de filme inscrise in competitie.

Premiul pentru cel mai bun film al competitiei: ”Gobbel”, autoare Raluca Alexandra David.

Dupa mai bine de 60 de ani plecat de acasa, un german sas se intoarce in Romania (intr-un sat romanesc traditional) pentru a-si petrece ultima perioada a vietii sale. Este prins in traditiile si obiceiurile legate de inmormantare in cel mai ironic mod posibil.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria STUDENT: ”Betisoare rock n’roll”, autor Cristian Pascariu.

Ana este surdo-muta si pentru a supravietui vinde betisoare parfumate in tren. Nevoita sa isi abandoneze fiul la nastere, are acum sansa sa il revada, dupa 35 de ani, laconcertul sau de rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoita sa strabata o lume sonora necunoscuta si sa comunice cu oameni care nu o inteleg.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria EMERGING: ”My Homemade Sunset”, autor Lazar Cercel.

Povestea unui cuplu de indragostiti care, din cauza problemelor financiare si a faptului ca tanarasufera de o boala incurabila, simuleaza un apus de soare in casa.

Concursul Open Society Shorts a avut ca obiectiv incurajarea filmelor scurte care surprind portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Competitia s-a adresat studentilor de la facultati de profil (regie-film, media, jurnalism etc.) si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

Filmele castigatoare vor putea fi vizionate pe 13 decembrie, incepand cu orele 19:00, la Centrul Public al Fundatiei Soros (Str. Caderea Bastiliei nr. 33)

Mai multe informatii despre competitie si castigatori sunt disponibile aici: http://www.soros.ro/ro/program_articol.php?articol=330

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top