window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Cătălin Arbore, director general al Operei Naționale București va fi decorat de Casa Regală a României

catalin ionescu arboreVineri, 11 mai, în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura la Palatul Elisabeta din capitală, directorul general al Operei Naționale București, Cătălin Arbore, va primi medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Evenimentul va avea loc în prezența Majestății Sale Regelui Mihai I și a Altețelor lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României.

Cu această ocazie vor mai fi decorate și alte personalități care s-au remarcat prin rezultate deosebite în diferite sectoare ale vieții sociale.

Cătălin A. Ionescu a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti, specializarea scenografie. Începând din 1990 este scenograf al Operei Naţionale Bucureşti, realizând decorurile şi costumele pentru numeroase spectacole de operă şi balet. Are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul scenografiei, desfăşurând o activitate susţinută atât pe plan naţional cât şi internaţional. A colaborat cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, cu majoritatea teatrelor dramatice din capitală şi cu postul naţional de televiziune, având şi o vastă experienţă în lighting design, modă, publicitate şi producţii de tip music-hall. Este membru în Uniunea Arhitecţilor, în Uniunea Artiştilor Plastici şi în Uniunea Teatrală din România (UNITER). A primit premiul “Spectacolul anului”, acordat de revista „Actualitatea muzicală” (a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România), pentru spectacolele “Don Carlo” (Giuseppe Verdi) – realizat în 1991 la Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi pentru “Mefistofele” (Arrigo Boito) – realizat în 1999 la Opera Naţională Română Iaşi. Începând din 2006 Cătălin Ionescu-Arbore ocupă poziţia de director general al Operei Naţionale Bucureşti.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top