window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Caucazul de Sud radiografiat de expertii Fundatiei Soros

  • Caucazul de Sud radiografiat de expertii Fundatiei Soros

Caucazul de Sud radiografiat de expertii Fundatiei SorosFundatia Soros Romania a lansat un amplu studiu realizat de cercetatori din Romania despre Caucazul de Sud. La evenimentul desfasurat marti, 23 octombrie la sediul Facultatii de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti au participat reprezentanti ai misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti ai mai multor state din fostul spatiu sovietic, numerosi studenti, masteranzi, doctoranzi, specialisti în istorie si stiinte politice.

Aparut la editura Curtea Veche sub coordonarea lui Sergiu Panainte, volumul Caucazul de Sud dupa 20 de ani: Regimuri politice, securitate si energie ofera o radiografie politica, economica si de securitate a regiunii. Autorii volumului Ileana Racheru, Stanislav Secrieru si Angela Gramada au beneficiat din partea Fundatiei Soros de o calatorie de documentare la Baku, Erevan si Tbilisi, de trei saptamani. Astfel, cei trei autori au cunoscut realitatile din sudul Caucazului în mod nemijlocit, au cules direct informatii si date si au comunicat cu experti din ONG-uri, ziaristi, lideri de opinie, secretari de stat si ministri.

“Fundatia Soros a contribuit prin acest program la formarea unui grup de experti bine pregatiti în problematica complexa a Caucazului de Sud”, a declarat cu ocazia lansarii conferentiarul universitar Armand Gosu, specialist in studii rusesti si euro-asiatice, membru in Consiliul Director al Fundatiei Soros.

Destinat celor interesati de evolutiile politice din Caucazul de Sud in ultimele doua decenii, volumul reprezinta un instrument important de cunoastere aflat la indemana publicului din Romania.

Studiul Caucazul de sud dupa 20 de ani: Regimuri politice, securitate si energie  este realizat în cadrul programului „Promovarea valorilor europene în bazinul Marii Negre“ al Fundatiei Soros Romania.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati domnului Sergiu Panainte, coordonatorul volumului telefon 0731 037 822, e-mail spanainte@soros.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top