window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CCIR si BVB sustin comunitatea de antreprenori din Romania

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au semnat joi, 21 mai 2015, un protocol de colaborare, in baza caruia cele doua entitati vor colabora pentru sustinerea comunitatii de antreprenori din Romania, pentru promovarea cat mai larga a utilizarii solutiilor oferite de piata de capital in vederea finantarii cresterii  si dezvoltarii  companiilor si a comunitatii de afaceri.

In baza acestui protocol, cele doua institutii vor coopera pentru crearea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei nationale. Protocolul are ca scop sustinerea antreprenorilor romani prin facilitarea accesului la finantare, pentru o dezvoltare echilibrata si echitabila. Obiectivul pe termen lung al protocolului de colaborare este cresterea competitivitatii regionale, precum si coeziunea economica si sociala.

Un prim proiect in parteneriat va fi organizarea, in principalele orase ale tarii, a unor evenimente dedicate companiilor membre ale Camerelor de Comert Judetene si mediului de afaceri local, cu scopul de a promova AeRO, noua piata lansata de BVB, care va ajuta intreprinzatorii mici si mijlocii dornici sa-si dezvolte afacerile sa atraga investitii din piata de capital.

Inceputul colaborarii dintre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Bursa de Valori Bucuresti a fost marcat prin deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de catre Aurelian Gogulescu, vicepresedinte la nivel de reprezentare al CCIR, care a sunat clopotelul de deschidere.

“Protocolul cu BVB marcheaza o noua etapa in strategia sistemului cameral de a contribui la dezvoltarea comunitatii de afaceri. Listarea companiilor pe bursa inseamna mai multa transparenta, cresterea gradului de capitalizare, cresterea vizibilitatii si notorietatii companiei pe plan national si international, precum si accesul facil la alte surse de finantare”, a declarat Aurelian Gogulescu, Vicepresedinte la nivel de reprezentare al CCIR, presedinte CCI Prahova.

“Cu totii trebuie sa cooperam pentru a face aceasta tara si aceasta economie mai competitive, sa imbunatatim situatia sectorului financiar si in special piata de capital. Competitivitatea este unul dintre cuvintele cheie care pot schimba imaginea Europei Centrale si de Est. Obiectivul nostru este sa imbunatatim piata autohtona si apoi sa ne construim prezenta pe scena internationala”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei are peste 12.000 de companii membre, iar cea mai mare pondere o au companiile din comert si turism, industrie, si servicii, fiind luate in calcul datele furnizate Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top