window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Cehov, interviuri, piure de cartofi si „terapie prin sex” la Godot Cafe-Teatru / Bucuresti / 22-28 august 2011

Godot Cafe-TeatruSaptamana aceasta – Teodor Graur, Pusa Darie, Mihai Calin, Marius Manole si Lia Bugnar, pe scena Godot

Godot Cafe-Teatru nu inchide stagiunea pe timpul verii si isi asteapta spectatorii in fiecare weekend. In luna august, echipa Godot a pregatit un program variat, cu teatru, opera, recitaluri de poezie si concerte de jazz. Miercuri, 24 august, la ora 21:00, Stefana Samfira prezinta spectacolul “Cerere in casatorie” de A.P. Cehov. Joi, 25 august, de la ora 20:00, Adina Zorzini il intervieveaza pe artistul vizual Teodor Graur in editia a 11-a a seriei “Arta la perete”, iar vineri, de la 21:00, actrita Pusa Darie interpreteaza sase personaje in spectacolul “Terapie prin sex @gmail.com”. Sambata, la 21:00, productia Godot „The Position” de Kevin Doyle revine pe scena de pe Blanari 14, in regia lui Daniel Popa, iar duminica, 28 august, la aceeasi ora, Lia Bugnar prezinta spectacolul „Sta sa ploua”.

Chiar daca majoritatea spatiilor culturale au inchis deja stagiunea, bucurestenii iubitori ai teatrului au un loc dedicat lor unde se pot retrage in serile de vara. La Godot Cafe-Teatru stagiunea continua pe tot parcursul anotimpului cald. Cei ce n-au plecat in concediu sunt asteptati in fiecare weekend pe Blanari nr.14, unde pot urmari spectacole de teatru sau concerte, savurand un cocktail racoritor sau testand noul concept de “Dinner Theater” – cina si spectacol la un pret special (detalii pe www.godotcafeteatru.ro).

Miercuri, 24 august, la ora 21:00, tinerii actori Sergiu Bucur, Aida Avieritei si Catalin Rajka prezinta comedia “Cerere in casatorie” de A.P.Cehov, in regia Stefanei Samfira. O intriga simpla – un tanar mosier timid isi face aparitia in casa unui vecin pentru a cere mana fiicei acestuia. Totul merge bine, pana cand mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mica neintelegere familiala din trecut. Iar cand ingredientele sunt trei personaje cu firi usor colerice, povestea ia o amploare de un comic absurd.

Editia cu numarul 11 a seriei “Arta la perete” cu Adina Zorzini il aduce in fata publicului pe Teodor Graur. Interfata prin intermediul careia publicul consumator de arta contemporana are ocazia sa intalneasca oameni activi in zona artelor vizuale, “Arta la perete” consta intr-o serie de interviuri live, prezentari si dezbateri pe tema artei contemporane romanesti, organizate si moderate de Adina Zorzini, critic de arta si curator. Invitatul acestei editii, Teodor Graur, este artist vizual cu o experienta de treizeci de ani in domeniu si numeroase expozitii la activ, atat in tara cat si in strainatate. Joi, 25 august, la ora 20:00, acesta vorbeste despre experienta sa, pe scena Godot. Intrarea este libera.

Weekendul debuteaza cu one-woman show-ul “Terapie prin sex @gmail.com”. Comedia semnata de Pusa Darie este o radiografie a tabuurilor care guverneaza relatiile interumane si a problemelor de comunicare. Actrita interpreteaza pe rand sase personaje care traiesc intr-o lume in care termenul “sex” a devenit desuet, pierzandu-si demnitatea. Vineri, 26 august, spectacolul jucat cu casa inchisa pe scene din Iasi si Bucuresti, poate fi urmarit la Godot Cafe-Teatru, de la ora 21:00.

Sambata, 27 august, la 21:00, actorii Mihai Calin, Laurentiu Banescu, Istvan Teglas, Lucian Pavel, Catalin Neamtu, Daniel Popa si Alexandra Salceanu pot fi urmariti in “The Position” de Kevin Doyle. Intr-o anticamera, sase barbati asteapta sa fie intervievati. Cinci dintre ei par a fi clone – poarta acelasi costum, aceiasi pantofi, cravate si serviete identice, au aceleasi concepte si principii de viata. Chiar si acelasi nume. Cel de-al saselea personaj e diferit. Ceea ce urmeaza este o perspectiva asupra uniformizarii umane in contextul birocratic, un documentar despre starea de fapt a societatii de astazi. Prezentata cu mult umor, prin gest, miscare si dans, piesa ne da posibilitatea sa urmarim personaje ajunse in diferite grade de asumare a conditiei de om „contemporan”.

Saptamana se incheie cu un spectacol invitat, productie Teatrul LUNI de la Green Hours. “Sta sa ploua” ii reuneste in distributie pe Marius Manole, Maria Buza, Antoaneta Cojocaru si Lia Bugnar (cea din urma prezenta in calitate de dramaturg, regizor si actrita). O poveste amuzanta si emotionanta despre prietenie, un cantec semnat de Vlaicu Golcea, Marius Manole in rol de proprietar de apartament, totul asezonat cu piure de cartofi pregatit si servit pe scena de catre actrite. Duminica, 28 august, la ora 21:00, la Godot.

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, imbinand fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spatiu multicultural elegant, cu atmosfera interbelica, dotat cu scena, cortina si pian. Un loc in care pur si simplu te simti bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiectii de film sau expozitii de fotografie. Din noiembrie 2010, cand si-a deschis portile, Godot a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole si concerte cu sala plina. La Godot, cafeaua se serveste alaturi de artistii preferati, in fiecare zi, pe Str. Blanari nr. 14.

Ionut Grama | PR Godot Cafe-Teatru | 0722 373 527 | ionut.grama@godotcafeteatru.ro

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

Godot Cafe - 24 august - Cerere in casatorie

24 august – Cerere in casatorie

Godot Cafe - 25 august - Arta la perete

25 august – Arta la perete

Godot Cafe - 26 august - Terapie prin sex

26 august – Terapie prin sex

Godot Cafe - 27 august - The Position

27 august – The Position

Godot Cafe - 28 august -Sta sa ploua

28 august – Sta sa ploua

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top