După o reprezentație jucată cu casa închisă la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay revine în București, miercuri, 27 noiembrie, la ora 21:30, la Teatrul Unteatru. Distribuția îi reunește pe Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia este semnată de Alexandra Penciuc. Spectatorii sunt invitați într-o lume fascinantă, aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creației.

”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenței – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia și puterea de a crea.

Distribuția este formată din Nicoleta Lefter (”Iadul este amintirea fără puterea de a mai crea ceva” la Teatrul Odeon, ”7 dintr-o lovitură” la Godot Cafe-Teatru) și Ionuț Grama (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, ”Orfani” la Teatrul Act), iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc (”Rabbit Hole” la Teatrul Act, ”Herr Paul Herr Paul” la Teatrul Maria Filotti, Brăila). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Teatrul Unteatru

Teatru Cel mai frumos roman din lume