Cel mai mare parc industrial din Europa de Est PLOIESTI WEST PARK isi inaugureaza prima cladire / Ploiesti

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arhitectura / design / imobiliare/Cel mai mare parc industrial din Europa de Est PLOIESTI WEST PARK isi inaugureaza prima cladire / Ploiesti

UNILEVER – PRIMUL CHIRIAS AL PARCULUI

ALINSO GROUP, dezvoltatorul PLOIESTI WEST PARK, a inaugurat pe 19 mai 2010, prima cladire destinata activitatilor logistice. Proiectul PLOIESTI WEST PARK a fost lansat in urma cu 10 luni iar in luna aprilie, compania Unilever, primul chirias al parcului, a luat in primire aceasta cladire.
Constructia de 30 000 m are peste 11 m inaltime, structura de beton si un nivel ridicat de izolatie.
ALINSO GROUP a inceput inca din luna martie lucrarile pentru cea de-a doua cladire destinata activitatilor logistice, o constructie de 20 000 m.
Valoarea investitiei totale, a intregului ansamblu cel mai mare parc industrial din Europa de Est – este de 750 milioane de euro.

Pentru a raspunde in continuare cererii crescande existente pentru spatii medii destinate productiei, cerere exprimata de catre companii ce au diferite domenii de activitate, ALINSO GROUP va incepe pana la sfarsitul acestei veri constructia unei prime cladiri SME (Companii Mici si Mijlocii), avand o suprafata de 15 000 m.
Am ales Ploiesti-ul pentru dezvoltarea proiectului nostru deoarece este ideal pozitionat pentru companiile logistice: Ploiesti-ul este un oras industrial bine dezvoltat, are acces la autostrada, soseaua de centura (in apropierea parcului) si o statie de cale ferata pentru containere. Orasul se afla in imediata apropiere a capitalei tarii si totusi nu este afectat de aglomerarile din trafic.
Credem cu tarie in calitatile fundamentale ale Romaniei: tara dispune de resurse naturale cum ar fi petrol, gaz natural si cupru. Dispune de forta de munca foarte bine pregatita. Sistemul public este caracterizat de transparenta si eficienta, iar autoritatile sunt receptive la nevoile oamenilor de afaceri.
Garantam faptul ca parcul va avea un aspect omogen, oferind chiriasilor avantajul de a se afla in imediata apropiere a partenerilor lor de afaceri. (Dl. Ivan Lokere, CEO ALINSO GROUP).

O scurta descriere a proiectului PLOIESTI WEST PARK
Conceput ca un business park localizat in imediata apropiere a orasului, PLOIESTI WEST PARK desfasoara activitati logistice, oferind si cladiri de birouri, de cercetare si retail. Parcul va desfasura si activitati industriale (in special industria petrolului si a gazelor naturale). Zonele logistice sunt ideale pentru dezvoltarea unor Centre de Distributie, atat de nivel european cat si national pentru a deservi capitala tarii si orasul Ploiesti. Parcul este ideal pozitionat in apropierea viitoarei autostrazi Bucuresti-Budapesta (A3) si va beneficia de accesul la statia de cale ferata destinata activitatilor industriale.
PLOIESTI WEST PARK este alcatuit din doua zone principale: un Business Park, destinat in principal activitatilor logistice, semi-industriale si productie usoara si o a doua zona ce va dispune de restaurante, hoteluri, un parc de cercetare si spatii destinate activitatilor de retail.

Finantatorii proiectului:
ALINSO GROUP dezvolta PLOIESTI WEST PARC in joint venture cu dl. Petrica Usurelu, fondatorul Piritex Group.
Grupul belgian ALINSO dezvolta atat proiecte logistice cat si proiecte de energie alternativa. Compania dispune de un portofoliu substantial ce include parcuri orientate pe activitati logistice, comerciale, industriale precum si cladiri de birouri. ALINSO GROUP are o experienta vasta in ceea ce priveste proiectele de reconversie a parcurilor industriale, precum si in ceea ce priveste oferirea de solutii industriale si logistice pentru potentiali clienti.
www.alinsoparks.eu; www.alinso.eu

Diana Metiu International
office@dmi.ro
http://www.dmi.ro

2014-01-29T14:33:01+02:0025 mai 2010|Categories: arhitectura / design / imobiliare, COMUNICATE DE PRESA|
Go to Top