window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Centrele de date se pregatesc pentru cloud

Agora Group a organizat ieri Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Centre de Date si Infrastructuri IT la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

Eduard Bodor, Central Europe Data Center Business Development Manager APC by Schneider Electric, a prezentat solutiile oferite pentru centre de date, punand accent pe cele 4 mituri ale virtualizarii: virtualizarea creste intotdeauna eficienta, virtualizarea necesita centre de date cu densitate mare, operarea la densitate mare este mai putin eficienta si virtualizarea inlatura grijile referitoare la racire si capacitate electrica.

Dragos Carare, Senior Systems Consultant – Business Critical Systems HP Romania, a spus: “Abordarea noastra referitoare la arhitecturi si standarde deschise si modulare faciliteaza ca utilizatorii sa poata face o investitie in VirtualSystem pentru nevoile lor de virtualizare pe termen lung si sa se ajute de VirtualSystem pentru a trece la cloud. Deci, atunci cand clientii sunt gata sa se extinda la un sistem complet automatizat, mediul cloud privat sau hibrid, exista o cale de upgrade care nu necesita modificari ale arhitecturii fizice”.

Marius Purice, Next Generation Data Center Solutions Consultant, Central Emerging Europe DELL Romania, a completat: “Dintr-un punct de vedere logic centrele de date de astazi au o mai mare congestie si provocari manageriale. Prin consolidarea retelelor si virtualizarea serverelor managementul se confrunta cu o adevarata provocare de a avea o imagine clara referitoare la ceea ce se intampla”.

Gabriel Tache, Country Sales Manager EATON ELECTRIC, a prezentat solutiile EATON pentru ingineria sistemelor electrice, distribuția si calitatea energiei electrice, managementul incalzirii sistemelor, monitorizarea energiei consumate si serviciile de suport oferite clienților. In continuare, Cristian Bucur, Consultant Power Back-up Services, a vorbit despre importanta si utilitatea conceptului de sisteme modulare pentru energia electrica, sisteme ce ofera flexibilitate, scalabilitate si un control mult mai mare.

In incheiere, Florian Buca, Operations Director Class IT, a descris reteta pentru a evita cu succes un dezastru ce poate afecta activitatea companiei: analiza, design, implementare, testare si mentenanta.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media MyJob.ro, MediaIQ, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: CIO Council, Softline International, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top