Centrul Tehnic Renault, prezentat ca exemplu de succes la Working4Talent

În data de 8 mai, ADR Sud Muntenia a organizat, în cadrul proiectului Working4Talent, o vizită de studiu la Centrul Tehnic din oraşul Titu al Renault Technologie Roumanie. Cu acest prilej, reprezentanţii autorităţilor partenere din cadrul proiectului au fost informaţi despre activitatea derulată de centru şi despre modalitățile în care acesta atrage și reține personalul cu înalte calificări.

Centrul Tehnic de la Titu este singurul de acest fel din Europa de Est şi vine în completarea centrelor Renault de la Aubevoye şi Lardy (Franţa). Cu o suprafaţă de 350 de hectare şi 450 de angajaţi, Centrul Tehnic dispune de cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor şi de mijloacele necesare pentru a testa vehiculele şi componentele, în diverse faze ale proiectelor.

Prezenţi la eveniment, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi directorul Afaceri Publice – Renault Technologie Roumanie SRL, Cristian Nevzoreanu, au oferit detalii partenerilor despre Polul de Competitivitate AUTO MUNTENIA. Astfel, la iniţiativa SC Renault Technologie Roumanie SRL şi SC Automobile Dacia SA, în anul 2012 a fost constituit Polul de Competitivitate AUTO MUNTENIA, datorită oportunităţilor de dezvoltare identificate în domeniul automobilelor. Obiectivul acestei entităţi constă în creşterea competitivităţii în domeniul industriei auto pe plan naţional şi internaţional a companiilor din cadrul acestei asociaţii, prin stimularea inovaţiei în domeniul auto, prin dezvoltarea de noi structuri de afaceri şi investiţii, cu scopul de a produce autovehicule şi componente auto competitive atât pe piaţa naţională, cât mai ales pe cea internaţională, până în anul 2020.

În luna ianuarie 2014, ADR Sud Muntenia a devenit membră în Consiliul Director, prin semnarea actului adiţional pentru acordul de parteneriat privind pachetul integrat de proiecte al Polului AUTO MUNTENIA, care a primit finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”. Contractele vizează proiecte de investiţii în localităţile Piteşti, Mioveni şi Titu şi proiecte de cercetare – dezvoltare – inovare, precum şi proiecte de tip soft.

Pentru a facilita schimbul de experienţă între partenerii proiectului Working4Talent, în vederea atragerii şi reţinerii în regiunile de dezvoltare a personalului înalt calificat, în perioada 7 – 8 mai, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, în judeţul Dâmboviţa, un eveniment în cadrul acestui proiect, la care au participat toţi partenerii din cele nouă ţări ce fac parte din consorţiu.

Go to Top