window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Cenușăreasa @ Opera Nationala Bucuresti

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSDe ziua copiilor, povestea binecunoscută și îndrăgită a Cenușăresei, momente comice savuroase concepute de regizorul austriac Peter Pawlik și muzica plină de viață a celebrului compozitor italian Gioacchino Rossini vor fi regăsite de spectatori mai mici sau… mai mari în „LA CENERENTOLA” (Cenușăreasa) – vineri, 1 iunie (19:00).

Povestea fetei modeste care îşi găseşte prinţul la bal va prinde viață într-o distribuție de valoare reunind artiști invitați, care își desfășoară activitatea pe scenele importante ale lumii, dar și soliști și colaboratori ai ONB: Roxana Constantinescu (rolul titular), Gheorghe Vlad, Marian Pop, Antonela Bârnat, Rodica Vică, Petre Burcă, Marco di Sapia. Conducerea muzicală îi apaţine  dirijorului Adrian Morar.

Sub genericul „Luna copiilor la Operă”, la finalul tuturor evenimentelor lunii iunie ce le sunt dedicate, toți copiii care trec pragul Operei vor primi dulciuri din partea teatrului.  Sponsorul  campaniei este LIDL DISCOUNT S.R.L.

Invitaţi speciali pe scena ONB

Roxana Constantinescu, cea care va interpreta pe scena ONB rolul Angelina, este una dintre cele mai valoroase tinere mezzosoprane de origine romană, cu o extraordinară carieră internaţională. Debutul său în afara ţării s-a petrecut în septembrie 2007 pe scena Operei de Stat din Viena, unde a evoluat în opera Flautul fermecat (Wolfgang Amadeus Mozart).   În prezent,  Roxana Constantinescu face parte din echipa acestei instituţii prestigioase.

Solista a studiat canto la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti şi a absolvit în anul 2003 ca şefă de promoție. A primit o bursă Erasmus, la Hochschule für Musik und darstellende Kunst din Viena.  Palmaresul artistei include  premii obţinute la importante  concursuri internaţionale precum:  concursul de canto din Verviers (Belgia), concursul de muzică organizat în anul 2006 de Radiodifuziunea din München, concursul de canto Helga und Paul Hohnen desfăşurat la Köln, iar în 2011 a fost nominalizată la Premiile Grammy. Repertoriul Roxanei Constantinescu cuprinde roluri ca:  Lola din Cavalleria  rusticana (Pietro Mascagni); Cherubino din Le Nozze di Figaro, Dorabella din Cosi fan tutte (W. A. Mozart); Rosina din Il barbiere di Siviglia, Angelina din La Cenerentola (Gioacchino Rossini).

Baritonul Marian Pop care va interpreta pe scena ONB rolul personajului Dandini, colaborează în prezent cu importante teatre lirice din ţară şi străinatate. În ultimii douăzeci de ani, artistul a fost angajat al  teatrului din Basel (Elveţia), al teatrelor lirice din Viena (Staatsoper şi Volksoper) şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top