window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Institutul Geologic al Romaniei va invita la conferinta „Ciclurile climatice ale Terrei”, sustinuta de dr. Mircea Ticleanu, cercetator stiintific al Institutului. Evenimentul, care incheie ciclul de intalniri cu „Expeditionari romani pe Mapamond”, va avea loc sambata, 8 mai 2010, ora 11.00, in sala de conferinte a Muzeului National de Geologie.

„Datele de natura geologica au permis reconstituirea aproximativa a climelor trecutului. Acestea insa reflecta fazele calde si reci ale unor cicluri dinamice cu perioade foarte diferite de timp, corespunzatoare miscarilor cosmice ale Terrei si ale Sistemului Solar in cadrul galaxiei noastre, dar si evolutia acesteia in Univers. Ele pot fi de natura pulsatorie sau sunt miscari de revolutie si de rotatie (in jurul axei proprii). De la ciclul diurn si cel anual se ajunge la anul galactic si la cicluri metagalactice cu perioade extrem de mari de timp (sute de milioane de ani). Miscari cosmice putin mai complicate determina anotimpurile precesionale sau faze glaciare, iar variatiile activitatii solare merg de la ciclul undecenal la schimbari climatice de ordinul miniglaciatiunilor holocene care explica foarte simplu si natural actuala „incalzire globala”, atat de mult disputata in ultima perioada de timp. In acest context, contributiile relativ recente ale geologilor romani sunt cu totul remarcabile si vizeaza, in primul rand, ultimele 5 milioane de ani, incluzand si glaciatiunea cuaternara, dar se extind si asupra ciclurilor metagalactice care pot sustine un model geodinamic de tip pulsator”: dr. Mircea Ticleanu.

Participarea la conferinta trebuie confirmata la numarul de telefon 021-212.89.52. Pretul de acces este de 8 lei/adulti si 4 lei/elevi si studenti.

Parteneri media: Romantic Fm, Radio Zu, Radio Romania Cultural, Radio Smart FM, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul National, Terra Magazin, Sapte Seri, comunicatedepresa.ro, Port.ro, onlinegallery.ro, calendarevenimente.ro, copilul.ro, clopotel.ro, calificativ.ro, gradinite.com, Elixir Press, Ghidul Oraselor

021/212.89.52
lorentz.diana@igr.ro

2014-01-29T14:07:49+02:0006 mai 2010|Categories: arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA|
Go to Top