window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Clădirile de interes public din Sectorul 1 au fost consolidate antiseismic

Clădirile de interes public din Sectorul 1 au fost consolidate antiseismic

Primăria Sectorului 1 a pus în siguranţă aproape toate clădirile de interes public pe care le are în administrare. Astfel, unităţile de învăţământ, cele sanitare şi sediile administrative din această zonă administrativă au fost consolidate antiseismic.

Administraţia locală a Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la toate cele 30 de unităţi de învăţământ care prezentau risc seismic. Lucrările la ultimele două unităţi de învăţământ, Grădiniţa de Copii nr. 50 şi căminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, au fost finalizate la începutul acestui an.

„Încă din 2004  am demarat un amplu program de  consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unități de învățământ, spitale și sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane şi nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa elevilor, a pacienţilor şi a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituţii publice din Sectorul 1”, afirmă primarul Andrei Chiliman.

În plus, şi lucrările de consolidare la unităţile sanitare din această zonă administrativă se apropie de final. Din 2004 până în prezent, în cadrul Programului „Prioritate pentru viață!”, Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, la Corpul B al Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, la clădirea Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davilla”, la corpurile B şi C din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie „Filantropia”, precum şi la clădirea Ambulatoriului din cadrul aceluiaşi spital. Totodată, administraţia locală a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismică şi corpul A al Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, corpul G al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, precum şi corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Primăria Sectorului 1 va finaliza programul de consolidare și reabilitare a unităților sanitare prin începerea lucrărilor la Secția de Anatomie Patologică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi la Secţia Medicală 2 de la acelaşi spital.

În anul 2010, Primăria Sectorului 1 a predat Primăriei Municipiului București spitalele „Sfânta Maria”, „Filantropia”, „Carol Davila” și Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”. În prezent, administrația Sectorului 1 mai are în administrare spitalele „Grigore Alexandrescu”, „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.

De asemenea, administraţia locală a pus în siguranţă cele două sedii administrative care necesitau consolidare: imobilul situat în Piaţa Amzei nr. 13, finalizat și redat circuitului public în anul 2012 și sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9, în care Primăria Sectorului 1 îşi va relua activitatea începând cu 2015.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top