window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Clientii BCR pot ajuta reconstructia de locuinte dupa inundatii, prin serviciile de ATM si 24 Banking

Cel mai nou partener al campaniei de strangere de fonduri pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii a Habitat for Humanity Romania este Banca Comerciala Romana (BCR) care de astazi, ofera tuturor clientilor sai posibilitatea sa ajute familiile sinistrate din tara.

Donatiile clientilor BCR vor fi directionate catre Habitat pentru Umanitate, care va implementa un plan complex de actiuni de reconstructie, reabilitare si renovare de cladiri din zonele inundate, incepand cu aceasta luna.

BCR pune la dispozitie 4 modalitati simple prin care se pot face aceste donatii:

-Prin internet, utilizand Click 24 Banking BCR – la sectiunea „sabloane” selectand „Habitat – Donatii reconstructii case inundate”.
-La ATM-urile BCR selectatand „plati” si apoi „Donatii Habitat”.
-La masinile multifunctionale BCR prin selectare „Plati” si apoi „Donatii Habitat” sau prin selectare „Plata Factura”, selectare modalitatea de plata din contul cardului sau cash, dupa care selectarea sablonului „Donatii Habitat”.
-Prin telefon, apeland Alo 24 Banking BCR la numerele de telefon 0801 0801 227 (Romtelecom, tarif local), *0801 227 (Vodafone, tarif normal) sau 021 407 42 00 (tarif normal, orice retea).

Banii vor ajunge direct in contul Habitat for Humanity Romania si vor fi folositi pentru reabilitarea si reconstructia de scoli si case din zonele afectate de inundatii.

„Suntem convinsi ca si clientii nostri isi doresc sa faca o fapta buna, dar de cele mai multe ori timpul si procedurile complicate sunt piedici foarte mari. De aceea, am implementat acest sistem prin care se pot face donatii foarte usor, de acasa din fata calculatorului, sau de la bancomat, in mai putin de 30 de secunde. BCR are in portofoliu peste 2 milioane de carduri, si peste un milion de clienti pentru serviciul 24 Banking BCR. Daca fiecare doneaza cel putin 1 leu, putem ajuta 35 de familii cu locuinte noi sau 350 de familii cu renovari si reabilitari.” a declarat Ana Ilinca Macri, sef departament Comunicare Interna si Comunitate, BCR.

„Sute de familii au ramas fara locuinta in urma inundatiilor recente. Habitat for Humanity alaturi de partenerii sai, de voluntarii locali si internationali dar si de familiile beneficiare, va interveni pe termen lung in comunitatile afectate prin reconstructii si reabilitari. Primul santier Habitat va fi deschis in Dorohoi, una dintre localitatile cele mai afectate de inundatiile din acest an. Efortul BCR de a sustine intr-un mod atat de original si masiv strangerea de fonduri pentru interventiile de reconstructie, este extraordinar si arata o responsabilitate sociala deosebita. Indemnam clientii BCR sa ne fie alaturi si sa ajute prin donatii familiile care au ramas fara nici un adapost. ” spune Mihai Grigorean, Managerul departamentului de raspuns la dezastre in cadrul Habitat for Humanity Romania.

Astfel, BCR si clientii sai s-au alaturat campaniei „Acum, mai mult ca oricand!”, initiata de Habitat for Humanity si Europa FM, ca partener Media. Habitat pentru Umanitate este pregatita ca din donatiile primite sa inceapa in luna august lucrari de renovare si reconstructii pentru un total de 100 de case la Dorohoi, judetul Botosani dintre care 50 de case vor fi reconstruite de la zero pe un amplasament diferit iar alte 50 case afectate partial vor fi reparate si renovate.

Despre HFH Romania:
Habitat for Humanity construieste locuinte pentru familiile nevoiase din Romania. Materialele de constructie si banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Familiile care beneficiaza de sprijinul Habitat muncesc la constructia propriei case. Mai mult de 1600 de familii nevoiase care locuiau in conditii mizere, fara speranta unei vieti mai bune pentru copiii lor, au acum un camin sigur si sanatos datorita programelor Habitat for Humanity. Experienta Habitat in cazul reconstructiei dupa dezastre este ampla, numai in Romania ca. 700 de familii au fost ajutate cu reconstructii si renovari dupa inundatii in judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt, cu sprijinul companiilor si donatorilor individuali din tara noastra. La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat victimele dezastrelor din Thailanda si Indonezia si in prezent reconstruieste locuintele a 50.000 de familii ramase pe drumuri in urma cutremurului de la inceputul acestui an din Haiti.

Despre BCR:
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate – prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Petruta Pacuraru
Coordonator comunicare Habitat for Humanity Romania
+40728 979 939
petruta.pacuraru@habitat.ro
www.habitat.ro
petruta.pacuraru@habitat.ro
http://www.habitat.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top