window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Cloud computing si Saas solutii pentru un nou concept de comunicare / Bucuresti / 27 octombrie 2010

Grupul Agora organizeaza miercuri, 27 octombrie 2010, Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Solutii New Business (Saas, Cloud Computing). Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental din Bucuresti, sala Rapsodia, incepand cu ora 9.30.

Cloud computing este deja una dintre cele mai importante schimbari din istoria tehnologiei informatiei. Si nu este doar o schimbare care ii priveste pe inginerii de sistem sau pe oamenii de specialitate, ci ea schimba modul in care comunicam, impartasim documente si fisiere Si felul in care ne raportam la computere si Internet. Ba, pentru unii, va insemna o schimbare radicala a modului in care fac afaceri.

Solutiile cloud scutesc cheltuielile pentru servere, licente software, hosting, colocare, mentenanta, personal tehnic ultraspecializat, actualizari de toate felurile etc. Este nevoie doar de serviciul final, iar norul ofera imediat acest serviciu.

O astfel de evolutie este strans legata de faptul ca, la ora actuala, conexiunea permanenta a utilizatorului la Internet a devenit foarte raspandita, astfel incat acum aproape toate resursele necesare se pot plasa in Internet si partaja, uneori chiar intre utilizatori complet independenti unii de altii: software (programele) si datele/informatiile sunt aduse din Internet pe calculatorul utilizatorului la cerere (on demand), ca si cum ar fi vorba de utilitati banale precum apa sau curentul electric.

Conferinta Agora dedicata cloud computing si Software as a Service (SaaS) are menirea de a prezenta utilizatorilor curenti sau potentiali de IT sub forma de nor sau de serviciu dedicat care este oferta tehnologica reala de pe piata romaneasca in acest moment, dar si care sunt avantajele legate de adoptarea unor asemenea solutii.

Reprezentantii companiilor Acceleris System Integration, Star Storage, Fujitsu Technology Solutions, GENESYS Distributie, GENESYS Systems, BIT Software, Zitec si Class IT vor incerca sa raspunda la intrebarile: cat de pregatita este piata locala pentru aceste schimbari, cand, cat si cum ar trebui sa investim in solutii de tip cloud computing sau Saas.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora
Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.
Detalii la www.agora.ro .

PR
andreea.maier@agora.ro
http://www.agora.ro/conferinte

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top