Clujul, intre campionii aderarii la U.E.

„Clujul este printre campionii aderarii la U.E. – sper ca experienta Clujului in materie de absorbtie a fondurilor europene sa reprezinte o sursa de inspiratie si pentru alte zone din Romania”, a declarat doamna Angela Filote, Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, la finalul vizitei sale la Primaria Cluj-Napoca.

Tema principala a discutiilor a vizat proiectele si finantarile europene.

“Dupa cum stiti, stam bine la acest capitol – avem o rata de contractare de peste 115% si un grad de depunere de peste 130% – insa este necesara suplimentarea fondurilor disponibile pentru Cluj-Napoca. Am solicitat o suplimentare cu 10%, adica peste 8 milioane de euro in plus, astfel incat si drumul spre Lomb si drumul din Faget sa poata fi finantate din fonduri europene”, a precizat primarul Emil Boc.

Banii ar putea proveni din fondurile europene necontractate de alte programe din tara, existand posibilitatea de redirectionare a sumelor neutilizate catre alte proiecte viabile, care sa fie implementate pana la sfarsitul anului 2015.

Comisia Europeana poate avea un rol de recomandare privind cheltuirea eficienta a fondurilor UE, insa decizia apartine Guvernului.
“La Cluj am reusit sa ne diferentiem nu numai cantitativ ci si calitativ in ceea ce priveste proiectele europene.  Ii multumesc doamnei Filote ca a venit la Cluj sa vada ce inseamna aici absorbtia fondurilor europene, sa asculte vocea noastra si speram ca cel putin o parte din problemele pe care le-am discutat sa se rezolve”, a mai declarat primarul Emil Boc.
Go to Top