window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CNCS – UEFISCDI finanteaza 5 proiecte de cercetare in cadrul de colaborare Romania – Franta

Consiliul National pentru Cercetare Stiintifica (CNCS) si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) finanteaza 5 proiecte de cercetare in cadrul de colaborare Romania – Franta. Competitia 2011 a fost organizata pentru 2 domenii de importanta majora: fizica si mediu, ecosisteme si biodiversitate.

In aceasta prima competitie au fost depuse 41 de propuneri comune de proiecte de cercetare romano – franceze, in urma procesului de evaluare fiind selectate pentru  finantare 5 proiecte, care abordeaza teme precum: laseri de mare putere, monitorizarea calitatii aerului, cristale optic nelineare, dinamica mantalei Pamantului, sisteme mezoscopice puternic corelate.CNCS-UEFISCDI va asigura finantarea echipelor de cercetare din Romania prin Programul „Idei”, in limita de maxim 250.000 euro echivalent lei/proiect. Durata unui proiect este de 3 ani.

Mai multe informatii privind procesul de evaluare si selectie sunt disponibile la:

http://www.uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html

Informatii generale

UEFISCDI este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), iar functional consiliilor consultative ale MECTS cu atributii in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii. Agentia promoveaza calitatea si inovarea in cercetarea stiintifica romaneasca prin implicarea activa in stabilirea de acorduri si parteneriate cu organisme internationale, in vederea finantarii de proiecte de cercetare care sa permita cresterea vizibilitatii si competitivitatii stiintei romanesti pe plan international. Au fost stabilite o serie de acorduri de colaborare cu: Fundatia Europeana a Stiintei (European Science Foundation – ESF); Agentia Nationala de Cercetare Franceza (L’Agence nationale de la recherche – ANR); Fundatia Germana pentru Cercetare (Deutsche Forschungsgemeinschaft –DFG); Fundatia Nationala pentru Stiinta (Swiss National Science Foundation – SNSF); Fundatia Nationala pentru Stiinta (National Science Foundation – NSF , USA).

Link-uri utile:

http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/560/Despre-UEFISCDI.html

http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/571/Cooperare-internationala.html

http://www.cncs-uefiscdi.ro/

Pentru mai multe detalii contactaţi:

Adriana Rotar

Tel: 0731 23 23 25; mail: adriana.rotar@uefiscdi.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top