window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Campania Litoral Curat continua pe plaja Vega, din Mamaia, unde voluntarii Mare Nostrum ii informeaza pe turisti, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor. Pe langa sfaturile legate de gestionarea responsabila a deseurilor, turistii sunt indemnati, prin intermediul materialelor informative, sa adopte un comportament civilizat, fata de ceilalti turisti.

De la inceputul lunii august au mai fost distribuite 800 de materiale informative si au fost colectati 30 de saci de deseuri, dintre care: 12 saci de pet – uri, 6 saci de aluminiu, 3 saci de sticla, 4 saci de hartie si 5 saci de resturi menajere. De asemenea, prin intermediul tombolelor, au fost acordate aproximativ 40 de premii turistilor, care colecteaza selectiv deseurile.
„Fata de primele saptamani de campanie, acum intampinam unele dificultati, in ceea ce priveste numarul turistilor de pe plaja. Insa, cei prezenti, pe plaja Vega, au aflat de campania noastra si ne felicita pentru initiativa. Feed – back – ul primit este unul pozitiv, in sensul ca oamenii colecteaza selectiv deseurile si pastreaza, astfel, plaja curata. Cu mici exceptii, turistii colecteaza selectiv deseurile, fara a astepta ceva, in schimb”, a declarat Alexandra Telea, coordonatorul proiectului.
Proiectul Litoral Curat se adreseaza atat turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera romaneasca, administratiei locale, cat si agentilor economici, implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.
Spornsor: Coca – Cola Hellenic
Partener: Hotel Vega

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
event@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Go to Top