window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Hubert H. Humphrey Fellowship in Statele Unite

Fulbright  RomaniaComisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Hubert H. Humphrey 2012-2013, prin care tinerii manageri din mediul public si privat din Romania pot obtine burse pentru a desfasura activitati de dezvoltare profesionala la universitati de elita din Statele Unite ale Americii.

Bursa vizeaza domenii precum: finante si banci; dezvoltare economica; jurnalism si stiintele comunicarii; managementul resurselor umane; drept si drepturile omului; politici de mediu; politici publice; management si politici de sanatate publica; management si politici in tehnologie; politici educationale; politici de prevenire HIV/AIDS; prevenirea si tratamentul abuzului de droguri; politici pentru prevenirea traficului de persoane; planificare urbana si regionala; resurse naturale; agricultura si dezvoltare rurala.

Bursa acopera integral costurile de transport, scolarizare, asigurare medicala, carti si materiale educationale. Durata bursei este de 1 an universitar iar data limita de inscriere este 28 august 2011. Candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, diploma de licenta, minimum cinci ani de experienta in domeniul in care profeseaza si cunostinte de limba engleza. Totodata, candidatii trebuie sa dovedeasca abilitati de conducere, implicare in servicii publice si sa nu fi avut experienta profesionala de lunga durata in Statele Unite.

Pentru inscrierea in concurs, candidatii trebuie sa completeze un formular online, la care sa adauge copii ale diplomei de licenta si foii matricole, traducerile acestora si doua scrisori de recomandare. Mai multe informatii pe site-ul www.fulbright.ro.

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume. Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si reprezentanti ai mediului de afaceri.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Loredana Bucuroaia, Asistent de Program.

Loredana Bucuroaia
Asistent de Program
Comisia Fulbright Romania
Email: loredana.bucuroaia@fulbright.ro, Website: http://www.fulbright.ro

Go to Top