COMPANIA PASSE PARTOUT- DAN PURIC VA INVITA LA TEATRUL DE PE LIPSCANI - SALA RAPSODIASambata, 12 noiembrie, orele 19.oo – MADE IN ROMANIA

“MADE IN ROMANIA” se joaca de 10 ani, si este o parodie spumoasa cu “trupa veche”, primii elevi ai lui Dan Puric. Spectacolul demonteaza cu subtilitate miturile unei lumi care ne sufoca cu imagini fade, fara continut, fara valoare. Registrul comic in care este gandit, face din “Made in Romania” un spectacolul dinamic si deschis publicului de orice varsta. Data premierei august 2001, in cadrul Festivalului „Menden à la Carte“, Germania.

“De ce Made in Romania? Romania nu este numai o natiune, un popor, ea este o atitudine in fata lumii si, mai presus de toate, un spirit. Nu stiu de ce, dar a privi lumea prin ochii Romaniei, pentru mine este acelasi lucru cu a privi lumea prin ochii unui copil.” (Dan Puric)

Duminica, 13 noiembrie, orele 19.00 – TOTI CINCI

Spectacolu este o tragi-comedie despre omul contemporan: visele, iubirile si  speranţele sale traduse in dans, pantomima, teatru curat. “Franturi de viaţa: privesti, primesti si iţi construiesti propriul fir narativ. Concluzia iţi aparţine. “Toti cinci”- Separat, suntem: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru si Silviu Man. Din punct de vedere social, cinci cetaţeni. Din punct de vedere politic, cinci voturi. Putem completa la nesfarsit: contribuabili, clienţi, consumatori… Impreuna, insa, dobandim numele cel mare: “Compania de Teatru Dan Puric”. Fiindca dincolo de etichetele lipite de noi ca de valizele trecute prin multe vami, suntem o mana de tineri (ah! tineretul asta nu mai e ce-a fost…) care cred ca de pe scena, ca de pe munte, lumea si cerul se vad mai bine. “(Toti cinci)

Spectacolele saptamanii viitoare

Joi, 17 noiembrie, ora 19 – ROYAL FASHION

Sambata, 19 noiembrie, ora 19 – ROMANIA.Inchis pentru inventar

Despre Dan Puric este o persoalitate marcanta in peisajul cultural-artistic din Romania. Actor al teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucuresti, este si inventatorul unui nou limbaj teatral. Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrala este data de libertatea cu care Dan Puric alatura forme spectaculare diferite de la pantomima clasica si comportamentala la dans popular romanesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan si  arte marţiale, pe care le foloseste ca vehicol de trasmitere a ideilor, trairilor si sentimentelor.

Despre Compania Passe Partout DP a fost infiinţata de catre Dan Puric in anul 1999, in urma unor selecţii minuţioase. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate varstele. Pe langa spectacolele create si regizate de Dan Puric. „Made in Romania”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150”, „Don Quijote”si “Royal Fashion”, actorii trupei au realizat si proiecte proprii, “Toti cinci”, “Rencontres”, “Doi dintre noi”, “Fantasmagoria”, “Noi”,  “Romania, inchis pentru inventar”, “Necuvinte”, “Fluturi so oameni”,spectacole de succes nu numai in Romania, ci si in strainatate.

www.companiadanpuric.ro

Bilete: 30 RON/25 RON; reducere studenţi 20 RON;

Rezervari si informatii: 021 315 89 80 / 0761 319 819;

Program casa de bilete: Marti – Miercuri, 11-18; Joi, Samabata, Duminica – 12-19; Vineri – 11-19;


Go to Top