window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Competitie de film – Open Society Shorts 2011

Fundatia Soros Romania, in parteneriat cu TVR, lanseaza concursul de film de scurt-metraj Open Society Shorts. Competitia se adreseaza in primul rand studentilor de la facultati de profil din Romania (regie-film, media, jurnalism etc.), dar si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

Sunt acceptate in competitie filme documentare, de fictiune, de animatie, filme experimentale sau de arta de pana in 20 minute. Filmele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate.

Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce tin de drepturile omului, minoritati, mediu, sanatate, politicul in general, fenomene sociale contemporane ca migratia etc. Sunt admise doar filmele realizate in 2010 si dupa.

Competitia are 2 sectiuni:

  • student – productii ale studentilor la facultati de profil
  • emerging – productii independente ale autorilor romani amatori interesati de productia de film

Premii

Student: cel mai bun film – 500 USD brut

Emerging: cel mai bun film – 500 USD brut

Premiul Open SocietyShorts 2011 – cel mai bun film al competitiei – 500 USD brut

CONDITII DE PARTICIPARE

Un autor poate inscrie in competitie cel mult 2 filme.

Nu se percepe nicio taxa de inscriere a filmului in competitie.

Filmele trebuie trimise pe dvd (preferabil in format Quicktime sau DVD), pe adresa Str. Caderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucuresti cu mentiunea ”pentru competitia Open Society Shorts”, sectiunea (STUDENT sau EMERGING).

Deadline: Autorii pot depune filmele pana la data de 20 noiembrie 2011 (inclusiv).

Juriul va fi format din profesionisti din domeniu. Componenta juriului va fi anuntata dupa expirarea deadline-ului pentru aplicatii.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.soros.ro.

Pentru informatii suplimentare privind aceasta competitie de film o puteti contacta pe Madalina Oprisan, responsabil comunicare, moprisan@soros.ro sau prin telefon la 0723 27 54 06

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top