Comunicat BNR referitor la schemele de monedă virtuală

Acasa/Stiri de BUSINESS/Comunicat BNR referitor la schemele de monedă virtuală
  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

În contextul utilizării unor scheme de monedă virtuală (Bitcoin și altele), Banca Națională a României face următoarele precizări cu privire la riscurile asociate acestora.

Moneda virtuală nu este monedă națională și nici valută, iar acceptarea acesteia la plată nu este obligatorie din punct de vedere legal. Totodată, moneda virtuală nu reprezintă o formă de monedă electronică, în înțelesul Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică.

Utilizarea schemelor de monedă virtuală ca modalitate alternativă de plată prezintă potențiale riscuri pentru sistemul financiar legate de lipsa reglementării și a supravegherii, spălarea banilor, finanțarea terorismului, volatilitatea prețului și lipsa unei securități adecvate, potrivit unui raport elaborat recent de către Banca Centrală Europeană (http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/virtualcurrencyschemesen.pdf).

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

De asemenea, Autoritatea Bancară Europeană a avertizat consumatorii cu privire la riscurile asociate cumpărării, deținerii și tranzacționării monedelor virtuale și, ulterior, a emis o opinie referitoare la schemele de monedă virtuală. (Documentele se regăsesc la https://www.eba.europa.eu/documents/10180/598420/EBA_2013_01030000_RO_TRA.pdf și http://www.eba.europa.eu/documents/10180/657547/EBA-Op-2014-08+Opinion+on+Virtual+Currencies.pdf).

Banca Națională a României monitorizează evoluția acestor scheme de monedă virtuală din perspectiva unor potențiale riscuri asupra sistemului financiar.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!