Concert Brahms la Sala Radio!

  • Concert Brahms la Sala Radio! Michael Abramovich_foto Virgil Oprina

 Concert Brahms la Sala Radio! Michael Abramovich_foto Virgil Oprina

In programul concertului Brahms susţinut de Orchestra Naţională Radio, programat vineri, 2 noiembrie (19.00) la Sala Radio, s-a produs o schimbare de ultim moment: vezi aici

Vineri, 2 noiembrie (19.00), la Sala Radio iubitorii muzicii se vor bucura de un extraordinar Concert din muzică de… Brahms, o ocazie pentru melomani de a-l asculta pe pianistul Michael Abramovich, născut în România, stabilit în prezent la Berlin, care şi-a perfecţionat măiestria artistică la New York, concertând în săli prestigioase din întreaga lume. Evenimentul se va desfăşura sub bagheta dirijorului român Cristian Oroşanu, care a fost asistent al Orchestrei Simfonice din Berlin, formându-se pe lângă mari maeştri precum violoncelistul şi dirijorul rus Mstislav Rostropovich.

În interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, programul serii va cuprinde două lucrări semnate de Johannes Brahms, capodopere ale romantismului muzical, ce pot emoţiona puternic pe orice ascultător, avizat sau nu: Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian şi orchestră şi Simfonia a IV-a în mi minor.

Concertul este inclus în seria manifestărilor speciale dedicate Zilei Radio România, de la a cărui înfiinţare (la 1 noiembrie 1928) se împlinesc 84 de ani.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Format la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu Cristian Brâncuşi, Cristian Oroşanu a mai urmat cursuri cu Constantin Bugeanu obţinând şi o bursă de studii la Internationale Buchakademie din Stuttgart.

A fost dirijor asistent la Orchestra Simfonică din Berlin, de-a lungul timpului fiind discipol al unor mari maeştri precum Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich, Ingo Metzmacher.

A colaborat cu numeroase instituţii de profil din ţară, dintre care amintim: Orchestra Naţională Radio, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Operele Române din Cluj şi Bucureşti, Orchestra din Paris, Orchestra Naţională din Bordeaux, Israel Kibutz Orchestra, Filarmonica din Strasbourg, Orchestra Filarmonicii din Bruxelles, Orchestra Simfonică Radio din Danemarca, Orchestra Tonhalle şi colaborează totodată cu orchestra de tineret a Hyogo Performing Arts Center.

Cristian Oroşanu se dedică şi unei intense activităţi didactice ca profesor de dirijat la Academia de Muzică din Cluj, la Academia de Muzică din Iaşi, în anul 2005 fiind distins cu titlul de doctor în muzică.

Michael Abramovich îmbină activitatea pianistică şi dirijorală, relevând un spirit muzical profund şi complex. Născut în România, pianistul a studiat la Ierusalim cu Viktor Derevianko şi Esther Narkiss, desăvârşindu-şi apoi formarea muzicală în New York, unde a studiat cu Nina Svetlanova.

În prezent Michael Abramovich trăieşte în Berlin, desfăşurând o intensă activitate concretizată în colaborările cu Asian Youth Orchestra, Sinfonica de Euskadi, Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica George Enescu. A păşit pe cele mai cunoscute scene, dintre care amintim: Megaron (Atena), Mozarteum Salzburg, Filarmonica din Köln, Palais des Beaux-Arts Bruxelles etc. Numeroasele recitaluri susţinute la Amsterdam, Salt Lake City, St. Petersburg, Mexico City, Merkin Hall au cuprins o varietate de lucrări ce dezvăluie amplul repertoriu al artistului.

foto: Virgil Oprina

Go to Top