Filarmonica „George Enescu”  organizează marți,  31 mai 2022, de  la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, un concert de orgă și cor, susținut de Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner. Concertul este organizat în cadrul  Festivalului Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”. Programul este alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach și Franz Liszt. Solist va fi organistul Eduard Antal.  Din Bach vor fi interpretate Passacaglia, BWV582 și Cantata BWV 150 –  Cristina VasiliuȘtefania ChițulescuFlorian Costea și Răzvan Georgescu  vor fi în ipostază de soliști, iar din Liszt – Preludiu şi Fugă pe tema BACH și Via Crucis, cu solistul Ștefan Lamatic.   

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua ediție, propune o viziune muzicală ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană. Festivalul, desfășurat în perioada 15 mai-5 iunie 2022, prezentă publicului larg frumusețea muzicii de orgă izvorâtă din imaginația mai multor compozitori, având ca scop şi ideea de a motiva tinerii organiști, studenți ai instituțiilor de profil din țară, să-și însușească în repertoriul propriu lucrări de inspirație gregoriană. „Ne bucurăm să luă m parte la acest festival de orgă, Cantus Ecclesiae. Concertul nostru include muzică de Bach si dedicată lui Bach  de către Franz Liszt. E remarcabil grupul de interpreți din Corul Filarmonicii George Enescu, soliști care vor fi prezenți în cele două lucrări. Cantata BWW 150 va fi  în primă audiţie şi ne propunem ca în fiecare concert să aducem lucrări noi în fața publicului meloman”, a precizat Iosif Ion Prunner, coordonatorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Marți, 31 mai 2022, Sala mare a Ateneului Român, ora 19.00
Concert de orgă şi cor

Corul Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
IOSIF ION PRUNNER

EDUARD ANTAL  – orgă

Program

Johann Sebastian Bach
Passacaglia, BWV582
Cantata BWV 150
Solişti
CRISTINA VASILIU, ŞTEFANIA CHIŢULESCU
FLORIAN COSTEA, RĂZVAN GEORGESCU

Franz Liszt
Preludiu şi Fugă pe tema BACH

Franz Liszt
Via Crucis
Solist
ŞTEFAN LAMATIC

Concert în cadrul Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, organizat de către Asociația Enarmonia și Arhidieceza Romano-Catolice de București prin „Oficiul pentru bunuri culturale ecleziastice şi patrimoniu”, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Asociația Pro Contemporania.

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I : 50 lei
Categoria II: 45 lei
Categoria III: 40 lei 

CORUL  FILARMONICII  „GEORGE ENESCU”

Înfiinţat la 1 decembrie 1950 de către directorul de atunci al Filarmonicii, Constantin Silvestri, Corul Filarmonicii „George Enescu” i-a avut la conducerea sa pe Ştefan Mureşianu, D.D. Botez, Vasile Pantea. Când legendarul Constantin Silvestri a înfiinţat Corul, se simţea nevoia stringentă a unei recuperări, susţinută şi de colaborarea cu nume consacrate ale baghetei dirijorale: George Georgescu, Igor Markevitch, Georges Pretre, Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal, Ghenadi Rojdestvenski. Începând cu 1990, Corul Filarmonicii „George Enescu” a luat parte la manifestări extraordinare în viaţa muzicală din România. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze în 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France şi Lawrence Foster o variantă de concert a operei Oedipe de George Enescu, în cadrul Festivalului Internaţional omonim. Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. Printre succesele notabile înregistrate se numără şi colaborările cu orchestre şi dirijori de calibru internaţional în cadrul Festivalului „George Enescu”: Daniel Barenboim şi Staatskapelle Berlin (2013, în Patru piese sacre de Verdi) şi Vladimir Jurovski şi Orchestra Filarmonicii din Londra (2017).