window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Adrian Naidin a compus, alături de Moby, coloana sonoră a filmului aspirant la Oscar “The Necessary Death of Charlie Countryman”, este aplaudat pe scena Naționalului bucureștean alături de Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, a fost Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator.

Afis Adancuri Vibrante  la ALCHEMIA Cu ADRIAN NAIDIN ȘI ZOLTAN BUTUC

Cafenea și galerie de artă contemporană, Alchemia din București găzduieste miercuri, 20 februarie, de la ora 20.30, o întâlnire artistică excepțională: violoncelistul Adrian Naidin explorează zone acustice hibride, ghidat de unul dintre cei mai experimentali actori ai noului val, Zoltan Butuc. Galerie de artă construită într-o elegantă vilă antebelică, Alchemia este un laborator de creație pentru pasionații de frumos și pentru profesioniștii din industriile creative. Într-un asemenea decor se poate experimenta adăugând folk-ului puțin jazz, rock sau muzică clasică, pentru a obține armonii contemporane, care trec prin cea mai vibrantă zonă a etno-jazz-ului și prin world music, pentru a se regăsi în cea mai îndrăzneață variantă a folk-ului actual.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin testează sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale. Experimental și de avangardă, Zoltan Butuc reinventează folkul pe o fundație profundă și sensibilă, strunită nobil de limba poezească.

Cei doi artiști amestecă cu sunete adevărate poeme, dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi într-o zonă contemporană de sensibil.

Alchemia funcționează în decorul rafinat al unei vile antebelice,

construită undeva între 1850 și 1900,

pe Calea Moșilor, la numărul 95. 

Vă așteptăm miercuri, 20 februarie, de la ora 20.30, pentru

ADÂNCURI VIBRATE

CU ADRIAN NAIDIN ȘI ZOLTAN BUTUC

Pentru rezervări: 021 313 7885

 

ADRIAN NAIDIN: Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de trupa Phoenix sau alături de actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, pe Scena Mare a Teatrului Național din București. A primit ovații și alături de pianistul Raul Kusak, pentru proiectului world “Cântice’n cerc”, lansat în luna mai și prezentat la Freedom Jazz Festival sau la Festivalul Folk You. Muzica i-a sedus și pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus “cânticele” pe coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, peliculă care s-a turnat în această primăvară în România.

ZOLTAN BUTUC: Inspirat de șarmul lui Fanny Ardant, căreia i-a dat replica în “Cenușă și Sânge”, ghidat, de-a lungul carierei, de regizori importanți, printre care francezul Claude Lelouch pentru filmul “Iubiri din trecut”, sau de Francis Ford Coppola pentru “Tinerețe fără tinerețe”, Zoltan Butuc este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forță, experimental, inovator. A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, de la Armand Assante și Penelope Ann Miller, până la britanicul Ray Winston sau actorul american laureat cu Oscar Abraham F Murray. Sensibil scriitor și rostitor de versuri, le simte într-o manieră foarte personală și muzica, pe care o inventează apoi în cele mai ingenioase și impredictibile acorduri.

@ 20.02.2013 de la ora 20:30

@ Alchemia Gallery & Lounge

2013-02-19T11:49:09+02:0018 februarie 2013|Categories: COMUNICATE DE PRESA, Entertainment NEWS|Tags: , , |
Go to Top