window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Sala Dalles din centrul Bucurestiului gazduieste din 10 Mai Concertele Dalles – initiativa filantropica destinata renovarii salii si restaurarii Pianului „George Enescu”. Primul ciclu de manifestari: un Maraton Chopin cu 4 concerte, dedicat Anului Chopin 200

Concertele Dalles sunt evenimente filantropice destinate renovarii Salii Dalles si restaurarii Pianului „George Enescu”, ambele localizate pe Bdul Nicolae Balcescu nr. 18, Bucuresti.

Seria de concerte este inaugurata cu un Maraton Chopin, parte a Anului Chopin 200, alcatuit din patru seri muzicale.

CHOPIN RELOADED este programat pe 10 Mai si prezinta pe Iulia Chirobocea si Eugen Nazare, pian, alaturi de soprana Cristina Tohatan, de Geanina Meragiu, vioara, Constantin Urziceanu, clarinet si Olivia Beiu, violoncel. Urmatorul concert, CHOPIN ELEKTRO, are loc pe 28 Mai, CHOPIN, MY LOVE se desfasoara pe 31 Mai, iar THE ROMANTIC YEARS: FROM CHOPIN TO LISZT din 11 Iunie incheie stagiunea si anunta revenirea in toamna cu noi episoade, pregatind Anul Liszt 2011 – 200 de ani de la nastere si recunoasterea Salii Dalles ca Scena Oficiala a Festivalului International George Enescu.

Fiecare Concert Dalles va fi urmat de o Champagne Reception cu participarea interpretilor. Biletele se gasesc la www.eventim.ro si in magazinele Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti si Humanitas. Concertele incep la orele 20, dar publicul este asteptat de la orele 19 cu un bar bine garnisit, partituri, obiecte, amintiri si multe surprize placute.

O cota de 5% din pretul fiecarui bilet va fi varsata in Fondul Dalles, banii colectati urmand a fi utilizati pentru renovarea Salii Dalles si restaurarea Pianului George Enescu. Asteptam si contributii nemijlocite ale iubitorilor muzicii, Donatiile fiind binevenite si incurajate. Detalii privind modalittile de a dona si informatii complete despre concerte la dallesevents.blogspot.com . Ne gasiti pe Facebook la „Concertele Dalles” si pe Twitter la DallesConcerts.

Fundatia Ioan I. Dalles a fost infiintata in 1922 printr-un Decret Regal si a fost finantata in baza Testamentului din 1918 al Elenei Dalles, dar Asezamintele Dalles din centrul Bucurestiului au fost inaugurate abia zece ani mai tarziu sub egida Academiei Romane. Locatia cuprinde o Sala de Concerte cu 400 de locuri si o Sala de Expozitii, dar si o Gradina Secreta si un Foyer, oferind publicului posibilitatea de a cunoaste si admira opere de arta plastica si de a asista la „declamatiuni si auditii muzicale” (cf. Testament Elena Dalles). Pictori si sculptori romani cu renume, dar si actori si muzicieni de exceptie si-au prezentat aici operele si au incantat publicul in spatiile generoase ale Fundatiei Dalles. Intre acestia – George Enescu, protagonist a peste 50 de recitaluri de vioara, pian si cvartet sustinute la Dalles intre 1940 si 1946, anul plecarii sale in exil.

Mihai Hristu
Intendant
Concertele Dalles
0728 699521
dalleshall@gmail.com
http://dallesevents.blogspot.com

Go to Top