foto Mihai Cojocaru (2)

După succesul de anul trecut, concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude și pianista Cătălina Butcaru revin pe scenele de concert din România. Cei doi artiști vor putea fi ascultați la Ateneul Român din București (30 mai, ora 20.00), în Sala Thalia din Sibiu ( 31 mai, ora 19.00) și la Filarmonica Banatul, Sala Capitol din Timișoara (3 iunie, ora 19.00). În acest an, turneul va cuprinde și un concert, ce va avea loc, în 2 iunie, ora 19.00, la Filarmonica Banatul, Sala Capitol, din Timișoara, cu orchestra Filarmonicii Banatul din localitate.

Evenimentele se vor desfășura sub patronajul Excelenței Sale, Ambasadorul Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

Recital cameral
Marți, 30 mai 2017, 20:00 – 22:00, Sala Mare

Turneu naţional al concertmaistrului Filarmonicii din Viena
Volkhard Steude
– vioară
împreună cu pianista
Cătălina Butcaru

Program:

 • Ludwig van Beethoven
  Sonata nr. 8, în sol major, op. 30, nr. 3
 • Johannes Brahms
  Sonata nr. 1, în sol major, op. 78
 • Ludwig van Beethoven
  Sonata nr. 9, în la major, op.47, Kreutzer
 • Richard Strauss/ Vása Príhoda
  Vals (transcripţie după Cavalerul Rozelor)

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violonistul Volkhard Steude a început studiile muzicale la cinci ani, la Conservatorul din Cottbus și le-a continuat în Berlin, la Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ cu profesorii Joachim și Werner Scholz. Participă la cursurile de măiestrie susținute de prof. Wolfgang Marscher, obține premii la concursuri internaționale și activează în orchestra internaționale de tineret precum Jeunesse-Musicale-Worldorchester și Gustav-Mahler-Jugend-Orchester, unde îndeplinește și funcția de prim-concertmaistru. După încheierea studiilor de la Berlin ( 1994), pleacă la Viena unde beneficiază de îndrumare profesorului Alfred Staar. În 1994 devine concertmaistrul orchestrei Operei de Stat din Viena și în 2000 concertmaistrul celebrului ansamblu Wiener Philharmoniker.
Ca solist, împreună cu Filarmonica din Viena, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Este și un împătimit al muzicii de cameră.
Volkhard Steude cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei..

Pianista Cătălina Butcaru s-a născut la Constanța și s-a stabilit l a Viena, unde a fost admisă, la numai 16 ani, la celebra Universität für Musik und darstellende Kuns. Din anul 2000, pianist consolidează o frumoasă carieră care o poartă prin Austria, Italia, Spania, Ungaria, Olanda, Luxemburg, Turcia, Bulgaria și desigur, România. Activitatea sa de interpret de muzică de cameră cuprinde colaborări cu violonistul Yair Kless și cu Valentin Erben, violoncelistul cvartetului Alban Berg. În 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra și doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanică. Albumul, care conține lucrări de Berg, Ravel si Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă.