window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Concurs dedicat tinerilor cercetatori in stiinta si inginerie la Cluj-Napoca

  • Concurs dedicat tinerilor cercetatori in stiinta si inginerie la Cluj-Napoca

Concurs dedicat tinerilor cercetatori in stiinta si inginerie la Cluj-Napoca

Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetatean de onoare al municipiului, organizeaza in acest an prima editie a unui concurs dedicat tinerilor cercetatori in stiinta si inginerie. Premiul ”Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” isi propune recunoasterea tinerilor cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate.
Concursul se desfasoara pana la la data de 15 iunie 2015. Castigatorii acestuia vor primi cate o diploma si o suma de bani (unul dintre premii va fi in valoare de 1.000 de dolari). Premiile vor fi inmanate de catre prof. Rada Flavia Mihalcea si primarul Emil Boc in cadrul unei festivitati care va avea loc la inceputul lunii iulie a acestui an.
„Intentia acestui premiu este sa-i incurajeze pe tinerii cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei. Consider ca tinerii din Romania au un potential intelectual deosebit si, pe langa aceasta, au si un entuziasm molipsitor. Multe din proiectele si evenimentele din domeniul cercetarii care au loc la momentul actual in Romania implica tineri. Avem mai multe premii la nivel national care implica recunoastere la nivelul celor care fac descoperiri importante in cercetare, dar majoritatea acestor premii sunt pentru cei care au avansat in cariera lor de cercetatori. De aceea, cred ca este foarte important sa-i sustinem si sa-i incurajam pe tineri atunci cand pornesc pe acest drum. Premiul se va oferi anual, incepand cu anul acesta, la unul pana la trei tineri pana in 35 de ani, care au avut realizari deosebite. Sunt foarte bucuroasa ca Primaria Cluj-Napoca s-a oferit sa ma sprijine in aceasta initiativa si sunt convinsa ca impreuna vom avea o prima editie a acestui premiu de mare succes”, a declarat prof. Rada Flavia Mihalcea, initiatoarea acestui concurs.
„Suntem Capitala Europeana a Tineretului in acest an si cred ca este important ca in cadrul acestui proiect sa dedicam cate un eveniment fiecarui domeniu de activitate si fiecarui tip de tanar din Cluj-Napoca. Tinerii cercetatori sunt cei care ne aduc atata cinste orasului si ne bucura cu talentul si spiritul lor inovativ. Astfel, un proiect dedicat lor in acest an, este un demers firesc, necesar si care ne ofera privilegiul de a-i face cunoscuti si comunitatii in care muncesc, se dezvolta si careia ii aduc atatea beneficii” a declarat primarul Emil Boc.

Conditii de participare la concurs:
Se califica pentru acest concurs toti cei care lucreaza in cercetare intr-un domeniu de stiinta sau inginerie, la universitati, institute de cercetare sau companii. Candidatii trebuie sa nu depaseasca varsta de 35 de ani, impliniti pana la la data de 31 decembrie 2015 (inclusiv).
Se vor solicita nominalizari care sa contina urmatoarele documente:
1. Scrisoare de nominalizare care sa sublinieze meritele candidatului si sa demonstreze
motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”
2. Curriculum Vitae al candidatului.
3. Trei scrisori de recomandare.
4. O copie dupa buletinul de identitate al candidatului.
La solicitarea comisiei de acordare a Premiului “Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” se pot solicita si materiale aditionale.
Calendarul desfasurarii concursului pentru anul 2015:
Materialele vor fi trimise in format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pana la data de 15 iunie 2015. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de catre referenti la aceeasi adresa de e-mail tot pana la data de 15 iunie 2015. Aplicatiile primite dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare.
Nominalizarile vor fi evaluate de catre o comisie formata din cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei, prezidata de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).
Castigatorii concursului vor fi anuntati la data de 30 iunie 2015, iar premiile vor fi inmanate in cadrul unei festivitati organizate de Primaria municipiului Cluj-Napoca in luna iulie 2015.
Concursul a fost lansat pe site-ul web al Primariei Cluj-Napoca la finalul lunii aprilie. Detalii suplimentare despre concurs pot fi gasite aici: http://www.primariaclujnapoca.ro/Premiul-Tineri-Cercetatori-in-Stiinta-si-Inginerie.html.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top