window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Concursul “Concurenţa – cheia dezvoltării economice şi bunăstării consumatorului” – la a treia editie

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Consiliul Concurenţei şi Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de a 3-a ediţie a concursului pentru jurnalişti “Concurenţa – cheia dezvoltării economice şi bunăstării consumatorului”, având ca scop informarea publicului cu privire la beneficiile unei concurenţe reale între companii.

Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti independenţi – trebuie să trimită un material, realizat în anul 2015, care abordează probleme legate de politica concurenţei.

Selecţia va fi făcută de un juriu specializat, format atât din persoane cu experienţă în mass-media, care vor evalua tehnica jurnalistică, cât şi din experţi în economie/concurenţa, care vor verifica corectitudinea şi calitatea informaţiilor de specialitate prezente în materiale.

Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, filme documentare sau orice altă formă de produs editorial. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti şi editori) să fie mentionate în dosarul de înscriere şi ca echipa să nu fie formată din mai mult de cinci persoane. Fiecare concurent (echipă) poate participa cu un singur material. Participanţii trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc în Octombrie 2015.

Termenul limită pentru primirea materialelor este 14 Septembrie 2015. Dosarele pot fi expediate prin poşta la adresa: Piaţa Presei Libere, nr. 1, corp D1, Sector 1, 013701, Bucureşti, OP 33 sau la adresa de email presa@consiliulconcurentei.ro.

REGULAMENT CONCURS
 Tema: Concurenta – cheia dezvoltarii economice si bunastarii consumatorului
 Obiectiv: informarea publicului cu privire la beneficiile unei concurente reale intre companii
 Concursul se adresează jurnaliştilor din întreaga ţară
1. Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti freelance – trebuie să transmită materiale care abordează probleme legate de politica concurenţei.
2. Dosarul de înscriere trebuie să conţină un scurt curriculum vitae al candidatului, precum şi datele de contact ale acestuia.
3. Concursul se va desfăşura pe 4 categorii: presa scrisă, online, radio şi televiziune
4. Toate articolele participante trebuie să fi fost publicate în presa scrisă, online sau difuzate la radio sau la televiziune pe parcursul anului 2015.
5. Participanţii trebuie să facă dovada publicării/difuzarii materialului respectiv.
6. Materialele trebuie participante la concurs trebuie să se incadreze în urmăroarele categorii jurnalistice: analiză, investigaţie, dezbatere şi documentar.
7. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti, cameramani, editori) să fie mentionate în dosarul de înscriere şi ca echipa să fie formată din maxim cinci persoane.
8. Fiecare concurent (echipă) poate participa la concurs doar cu un material.
9. Dosarele de înscriere depuse nu se returnează.
10. Materialele pot fi înscrise în concurs numai cu acceptul deţinătorului de drepturi de autor asupra materialelor.
11. Prin înscrierea la concurs, participanţii recunosc că au citit şi au înţeles regulamentul
12. În cazul dosarelor expediate prin poştă, obligaţia de a verifica primirea şi înregistrarea dosarelor aparţine persoanei care doreşte să se înscrie în concurs.
13. Juriul îşi rezervă dreptul de a exclude din concurs orice articol care nu îndeplineşte cerinţele
de participare din actualul regulament. Decizia juriului este finală.
14. Participanţii trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani.
15. CRITERII DE EVALUARE
 Selecţia va fi făcută de un juriu specializat, format atât din persoane cu experienţă în massmedia – care vor evalua tehnica jurnalistică – cât şi din experţi în economie/concurenţa – care vor verifica corectitudinea şi calitatea informaţiilor de specialitate prezente în materiale.
 Membrii juriului vor evalua articolele în baza unor criterii precum:
 Gradul de interes pe care îl prezintă informaţiile oferite şi relevanţa acestora
 Obiectivitate, grad de independenţă şi respectul faţă de principiile etice ale jurnalismului (expertiza, rigoare şi impartialitate)
 Originalitate si prezentarea creativă a informației;
 Eforturile depuse pentru pregătirea lucrării: munca de cercetare necesară colectării informaţiilor, resursele
 Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc în Octombrie 2015
16. DECLARAŢIE DE CONFIDENŢIALITATE
 Datele personale vor fi înregistrate şi procesate în măsura în care sunt necesare pentru acţiunile ulterioare legate de participarea la acest concurs.
 Informatiile sunt înregistrate şi stocate atât timp cât sunt necesare acţiuni suplimentare legate de participarea la concurs.
17. Termenul limită pentru trimiterea materialelor este 14 Septembrie 2015.
18. Dosarele pot fi expediate prin poşta la adresa: Piaţa Presei Libere, nr. 1, corp D1, Sector 1, 013701, Bucureşti, OP 33 sau la adresa de email presa@consiliulconcurentei.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top