window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Concursuri, experimente, muzica si multe surprize – sambata, la Facultatea de Fizica

World Space Week 2011Fie ca sunteti pasionati de astronomie sau doar curiosi in privinta legilor ce ne guverneaza Universul, veniti  pe 8 octombrie la Magurele si veti avea parte de avea o experienta inedita, distractiva si educativa.

Cu ocazia inceputului anului universitar si a Saptamanii Mondiale pentru Spatiul Cosmic (World Space Week 2011), Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti organizeaza o manifestare menita sa prezinte intr-un mod interactiv si atractiv notiunile elementare de astronomie, fizica si astrofizica.

Aflat la a doua editie, evenimentul ”Cu mic, cu mare… dincolo de Soare” va oferi vizitatorilor posibilitatea de a asista participa la concursuri pe teme de astronomie cu premii constand in carti, DVDuri, echipamente IT si postere. Premiul cel mare este un telescop, oferit de revista Stiinta si Tehnica.

In ambianta muzicii de inspiratie astronomica, in holul mare al facultatii si pe platforma din fata intrarii vor fi pregatite experimente interactive si spectaculoase, menite sa stimuleze curiozitatea publicului in ceea ce priveste fenomenele fizice care stau la baza lumii inconjuratoare. De asemenea, va putea fi vizionata expozitia de fotografie astronomica a lui Alex Tudorica, recunoscut pe plan international pentru fotografiile sale. Pe parcursul intregii zile, vizitatorii vor putea sa patrunda tainele astronomiei, participand la prezentarile multimedia, axate pe subiecte precum Soare si sistemele solare.

Vizitatorii prezenti la Magurele vor putea asista la experimente demonstrative de mecanica, electricitate, optica, fizica moleculara si fizica laserilor, realizate in laboratoarele facultatii. In plus, membri ai Astroclubului Bucuresti vor prezenta o scurta istorie a instrumentelor astronomice, povestind publicului despre utilitatea si aplicabilitatea fiecarui instrument.

Cu mic, cu mare… dincolo de Soare”  se va desfaşura sambata, 8 octombrie, la sediul Facultaţii de Fizica a Universitaţii din Bucureşti, de pe Platforma Magurele, str. Atomiştilor, nr. 405, Magurele, Judetul Ilfov, cu incepere de la ora 10:00.

Mai multe detalii despre manifestarea „Cu mic, cu mare… dincolo de Soare” si programul detaliat al evenimentului se pot gasi pe site-ul http://www.prinunivers.ro.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” si Institutul de Stiinte Spatiale, cu sprijinul Astroclubului Bucuresti si al Asociatiei Secular-Umanista din Romania

Eveniment sponsorizat de: Fundatia Dinu Patriciu, Coca-Cola Hellenic, System Plus, Parentime, Humanitas, Lipton Ice Tea, Aviseco Systems.

Partener media: Stiinta si Tehnica, RFI, Hotnews, Radio Romania Bucuresti, DorDeDuca, port.ro, Science Side.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top