Institutul European din Romania si Ambasada Frantei la Bucuresti au onoarea de a va invita sa participati marti 6 decembrie 2011 la 17h00 la Hotelul Intercontinental (Bd. Nicolae Balcescu nr. 4, Bucuresti), la conferinta „Viitorul politicii de coeziune in Uniunea Europeana, intre convergenta si competitivitate” sustinuta de Domnul Emmanuel BERTHIER, Delegat interministerial pentru amenajarea si competitivatea teritoriilor.

Conferinta va fi deschisa de catre Excelenta Sa, domnul Henri PAUL, Ambasadorul Frantei in Romania si moderata de doamna Agnes NICOLESCU, Director de studii la Institutul European din Romania (IER).

Acest eveniment reprezinta cea de-a treizeci si una conferinta din ciclul „Romania-Franta: impreuna in Europa” organizata de Ambasada Frantei in colaborare cu Institutul European din Romania (IER) incepand cu anul 2007, cu scopul de a oferi o perspectiva franco-romana asupra integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

***

Domnul Emmanuel BERTHIER, 54 ani, este absolvent al Scolii Nationale de administratie (ENA), al Institutului de Studii Politice din Paris si al Scolii Superioare de Stiinte economice si comerciale (ESSEC Paris). Domnul BERTHIER si-a inceput cariera in anul 1985, in cadrul administratiei prefectorale si a ocupat mai multe posturi la nivel departamental (in Savoie, Val-d’Oise, Finistere si in Bouches-du-Rhone) si regional (in calitate de Secretar general pentru afaceri regionale al regiunii Pays-de-la-Loire si Prefect delegat pentru securitate si aparare in regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur). Intre 1989 si 1992 este detasat pe langa Inspectia generala a finantelor, apoi, intre 1992 si 1995, pe langa compania petroliera Elf Aquitaine.

In anul 2005, Domnul Emmanuel BERTHIER a fost numit Prefect al regiunii Hautes-Pyrenees, apoi al Guadeloupe in 2007 si al regiunii Sarthe in 2008.

In decembrie 2010, a fost numit Delegat interministerial pentru amenajarea si competitivitatea terirotiilor (DATAR).

DATAR, serviciu in subordinea Primului Ministru, pregateste, initiaza si coordoneaza politicile statului pentru amenajarea teritoriului; de asemenea, acest serviciu coordoneaza aplicarea, in cadrul politicii de coeziune, a programelor europene finantate prin intermediul fondurilor structurale (FEDR, FSE) si asigura pilotajul interministerial al actiunilor de cooperare transfrontaliera si transnationala.

***

Inregistrarea participantilor va avea loc intre orele 16:45 si 17:00. Conferinta va fi sustinuta in limba franceza si va beneficia de traducere simultana in limba romana. In speranta ca veti accepta invitatia, va rugam sa aveti amabilitatea de a confirma participarea dumneavoastra la urmatoarele coordonate : e-mail (florentina.costache@ier.ro), fax (021 / 314 26 66) sau telefon (021 / 314 26 96 sau 97), pana vineri 2 decembrie 2011.

Contact presa : Dl. Jean-Claude MARIZE, Serviciul de Presa, Ambasada Frantei in Romania

(021 / 303 10 00 ; jean-claude.marize@diplomatie.gouv.fr)

Go to Top