window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Conferinta DAN PURIC despre ”MARTIRI” la Ateneul Roman / Bucuresti / 19 martie 2011

Dan Puric, exemplara constiinta crestina a societatii civile, cunoscut actor si regizor, autor al volumelor „Cine suntem”, „Omul frumos” si a unui DVD-box care cuprinde conferintele din 2009 de la Ateneul Roman, va prezenta din nou in fata bucurestenilor o serie de evenimente, primul avand loc Sambata, 19 Martie 2011, orele 19:00 la Ateneul Roman – conferinta despre „Martiri”.
Conferinta despre „Martiri”, continua seria evenimentelor pe care domnul DAN PURIC le prezinta la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei ART PRODUCTION.
„Constiinta martirica traieste absolutul fara sa fie fanatica, lumineaza fara sa arda, il inalta pe om dincolo de fire fara sa fie nefireasca, depaseste granitele omenescului fara sa fie inumana, forteaza limitele obisnuitului fara sa ajunga o extrema si ni-l aminteste in final pe Dumnezeu, fara sa se suprapuna cu El.
Constiinta martirica este profund salvatoare. Ne salveaza de la inecul istoric. Ea este un paradox izbavitor ce anuleaza in chip firesc instinctul de conservare atunci cand este vorba de apararea chipului lui Dumnezeu. Iese astfel in mod nebanuit din lantul cauzal al naturii aducandu-ne o natura superioara. Contrazice flagrant ratiunea omeneasca, ascultand de o alta ratiune, de cea a lui Dumnezeu.
Constiinta martirica nu negociaza nimic cu constiinta prigonitorilor ei. Isi vede firesc de drumul crucii. Cine va calca pe acest drum va simti fiorul tainic al acestei constiinte.” Dan Puric

Biletele se gasesc la Ateneul Roman (tel. 021/315.68.75) si prin reteaua Eventim la: Sala Palatului (tel. 021/315.73.72), magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.
office@art-production.ro
http://www.art-production.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top