window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

@ 31.03.2013 de la ora 19:00

@ Teatrul de pe Lipscani

Compania Passe Partout – Dan Puric va invita la Teatrul de pe Lipscani la o conferinta “TANARA GENERATIE”, sustinuta de DAN PURIC, urmata de spectacolul “TOTI CINCI”

Dan Puric copyright HoratiuLinca.ro

Despre DAN PURIC

Dan Puric este o persoalitate marcantă în peisajul cultural-artistic din România. Actor al teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, este şi inventatorul unui nou limbaj teatral. Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrală este dată de libertatea cu care Dan Puric alătură forme spectaculare diferite de la pantomimă clasică şi comportamentală la dans popular românesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan si  arte marţiale, pe care le foloseşte ca vehicol de trasmitere a ideilor, trăirilor si sentimentelor.

Compania Passe Partout DP a fost înfiinţată de către Dan Puric în anul 1999, în urma unor selecţii minuţioase. Membrii companiei sunt actori amatori şi profesionişti de toate vârstele. Pe lângă spectacolele create și regizate de Dan Puric. „Made in România”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150”, „Don Quijote”si “Royal Fashion”, actorii trupei au realizat si proiecte proprii, “Toti cinci”, “Rencontres”, “Doi dintre noi”, “Fantasmagoria”, “Noi”,  “Romania, inchis pentru inventar”, spectacole de succes nu numai in Romania ci si in strainatate.

*****

“TOTI CINCI” , se numara printre primele creatii proprii ale actorilor scoliti de Dan Puric. De fapt, este a 3-a premiera a acestei generatii, dintr-o serie de 14.  “Toti cinci”, deschide poarta spre sufletul omului contemporan bantuit de angoase, frustrari, vise, iubiri si sperante traduse in gest, dans  si pantomima. Comicul, tragicul si ilarul converg catre un final spectaculos care transcrie in imagini si emotii conditia omului. Demersul spectacolului nu critica omul, nu-l umileste ci il sustine, dialogand profund, precum personajul lui Sorescu: „Lasa, Iona, c-om iesi noi candva la lumina!”

Teatru Toti Cinci

De la prima cortina ridicata in 2009, spectacolul “Toti Cinci”, adica: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Silviu Man, Paul Cimpoieru si Stefan Ruxanda, a sustinut peste 80 de reprezentatii pe scene din tara dar si din strainatate.

Scenariul şi regia: Toţi Cinci
Costumele: Wilhelmina Arz
Scenariul şi regia: Toţi Cinci
Distribuţia: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Silviu Man, Paul Cimpoieru, Ştefan Ruxanda

“Toti cinci”: un spectacol coordonat de DAN PURIC

www.companiadanpuric.ro
Bilete: 50 RON/40 RON; reducere studenţi 30 RON
Rezervari si informatii: 021 315 89 80 / 0761 319 819.
Program casa de bilete: Marti – Miercuri, 11-18; Joi, Samabata, Duminica – 12-19; Vineri – 11-19; Luni – inchis

Go to Top