Conferinta-eveniment: Pentru ce mergem la Operă?

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie/Conferinta-eveniment: Pentru ce mergem la Operă?

“Boema” pe înţelesul tuturor, în cadrul conferinţei-eveniment „Pentru ce mergem la Operă?”

Conferinta-eveniment Pentru ce mergem la Operă - boema pt conferintaJoi, 16 februarie (ora 19.30), la Opera Naţională Bucureşti,  va avea loc cea de-a doua  conferinţă-eveniment, organizată de Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu instituţia gazdă.

Tema conferinţei – Frumuseţea ascunsă a lucrurilor de zi cu zi în “Boema” (G. Puccini) va fisusţinută de carismaticul dirijor şi povestitor Tiberiu Soare.

“Boema a fost considerată de către foarte mulţi specialişti ca fiind opera cea mai apropiată de perfecţiune în construcţie şi expresie muzicală. Ideea centrală a operei este de fapt melancolia provocată de scurgerea timpului, nostalgia cu sensul grecescului <nostos>”, a declarat Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie, angajat al ONB din 2005.

Acest eveniment este al doilea din seria conferinţelor ce se vor desfăşura lunar în Sala Studio al Operei Naţionale Bucureşti,  până în iunie 2012.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.

Biletele pentru aceste conferinţe pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

Mai jos puteţi citi programul următoarelor conferinţe din cadrul acestui proiect:

1. Romantismul transpus în mişcare în “Giselle”  (Adolphe Adam) –15 martie

2. Iubire, atrocitate şi grandoare în “Turandot”  (G. Puccini) – 19 aprilie

3. „L’Elisir d’Amore”: iubire, magie si alte iluzii (Gaetano Donizetti) – 17 mai

4. Commedia dell’Arte întâlneste muzica în “Barbierul din Sevilla” (G. Rossini) – 7 iunie

Anca Baloc

Consilier de presă

Departamentul Promovare

OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI

Tel.: 021.311.52.54

Mobil: 0729.931.936

e-mail: ancabaloc@gmail.com

Go to Top