window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Joi, 10 noiembrie 2011, va avea loc Conferinta finala de comunicare a rezultatelor proiectului strategic „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii din universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”, proiectdesfasurat pe o perioada de trei ani (decembrie 2008 – noiembrie 2011). Evenimentul se va desfasurain Aula Academiei Romane, incepand cu ora 10.00.

Cu aceasta ocazie vor fi anuntate rezultatele Exercitiului National de Evaluare a Calitatii Cercetarii (ENEC). Parte importanta a acestui proiect, ENEC s-a desfasurat in perioada mai – septembrie 2011 prin intermediul Sistemului Informatic de Suport al Evaluarii Cercetarii (SISEC). Sistemulpermite evidentierea performantelor in domeniul cercetarii stiintifice din universitatile romanesti si clasificarea acestora pe 42 de domenii ale stiintei, conform metodologiei elaborate in cadrul proiectului.

„O evaluare coerenta a cercetarii stiintifice din universitati presupune luarea in consideratie a diversitatii disciplinelor si ariilor de cercetare, productia stiintifica, profilul universitatilor si, nu in ultimul rand, definirea scopului si a utilizatorilor rezultatelor evaluarii. Asta am incercat prin ENEC si credem, ca intr-o mare masura, am si reusit. Rezultatele ENEC materializatein ierarhizarea domeniilor stiintifice din universitati faciliteaza identificarea clusterelor cognitive performante, permite elaborarea programelor strategice pentru sustinerea excelentei in cercetarea stiintifica si desigur elaborarea unor politici pentru finantarea bazata pe calitate si performante.

Apreciem ca in urma derularii acestui proces de evaluare, identificarea grupurilor de excelenta pe domenii permite analiza si proiectarea unui program special care sa sustina Excelenta in universitatile romanesti. În acest sens consideram ca este importanta continuarea demersurilor initiate in proiect pentru lansarea si sustinerea programului Universitati de Excelenta si a centrelor de excelenta in vederea cresterii competitivitatii si vizibilitatii sistemului romanesc de invatamant superior.” declara prof.dr.ing. Ioan Dumitrache, manager al proiectului.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Proiectul „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” este unul dintre cele sase proiecte strategice pentru invatamantul superior coordonate de U.E.F.I.S.C.D.I. si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane care isi propun sa sustina transformarile structurale in domeniul invatamantului superior si cercetarii universitare si sa dezvolte optiunile strategice din acest domeniu.

Misiunea U.E.F.I.S.C.D.I. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior, a cercetarii stiintifice universitare, dezvoltarii si inovarii. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior, al cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii.

Activitatea proiectului „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” a urmarit crearea cadrului national de evaluare internationala a calitatii in cercetare, de structurare a unui program de excelenta in universitatile romanesti si de dezvoltare a capacitatii de publicare stiintifica.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.ecs-univ.ro, www.forhe.ro sau contactati:

Manuela Radulescu, Responsabil Relatii Publice

Tel.: 021.307.19.70

manuela.radulescu@uefiscdi.ro

Go to Top