Conferinta – Pentru ce mergem la Opera?

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/Conferinta – Pentru ce mergem la Opera?

Pentru ce mergem la Opera Program de conferinte initiat de Fundatia Calea Victoriei in parteneriat cu ONBPentru ce mergem la Opera? Program de conferinte initiat de Fundatia Calea Victoriei in parteneriat cu ONB

Joi, 19 ianuarie (ora 19.30),  la Opera Nationala Bucuresti,  va avea loc o  conferinta-eveniment, organizata de Fundatia Calea Victoriei, in parteneriat cu institutia gazda.

Tema conferintei – Problema libertatii individuale in opera “Traviata” (Giuseppe Verdi) – va fi sustinuta de carismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare.
Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie, fiind angajat al ONB din 2005.
Acest eveniment deschide o serie de sase conferinte, desfasurate lunar la ONB, in Foaierul Galben, din ianuarie pana in luna iunie 2012.
Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, initiat de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit de ONB, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.
Subiectele/Operele abordate in cadrul conferintelor fac parte din repertoriul actual al Operei Nationale Bucuresti. Dupa familiarizarea cu cateva notiuni teoretice si istorice in cadrul conferintelor sustinute de Tiberiu Soare, participantii pot vedea sau revedea cu alti ochi operele aduse in discutie, consolidandu-si cunostintele prin experienta personala.
Biletele pentru aceste conferinte pot fi achizitionate incepand de luni, 9 ianuarie, de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau on-line de pe site-ul oficial al institutiei.

Mai jos puteti citi programul conferintelor din cadrul acestui proiect:
1. Problema libertatii individuale in “Traviata”  (Giuseppe Verdi) – 19 ianuarie
2. Frumusetea ascunsa a lucrurilor de zi cu zi in “Boema” (G. Puccini) – 16 februarie
3. Romantismul transpus in miscare in “Giselle”  (Adolphe Adam) –15 martie
4. Iubire, atrocitate si grandoare in “Turandot”  (G. Puccini) – 19 aprilie
5. Jocul ambiguitatilor in “Cosi fan tutte”  (W. A. Mozart) – 17 mai
6. Commedia dell’Arte intalneste muzica in “Barbierul din Sevilla” (G. Rossini) – 7 iunie

Anca Baloc
Consilier de presa
Departamentul Promovare
OPERA NATIONALA BUCURESTI

Tel.: 021.311.52.54
Mobil: 0729.931.936
e-mail: ancabaloc@gmail.com
website: www.operanb.ro

Go to Top