Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Billa

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Carrefour Nederland BV achiziţionează magazinele Billa.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că în zona geografică Brăila operaţiunea ar putea conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Carrefour, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere a consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţurilor produselor alimentare în zonă.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour.

Astfel, Carrefour şi-a luat angajamentul de a cesiona trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila, respectiv două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa. De asemenea, Carrefour s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pe o perioadă semnificativă, de cel puţin 10 ani.

Cesiunea va fi realizată ca un transfer de activitate continuă fără întreruperea activității, pentru fiecare magazin în parte sau pentru toate împreună. Totodată, Carrefour va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea activității destinată cesionării.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Carrefour va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători, dar şi să obțină acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

În celelalte zone analizate nu au fost identificate îngrijorări concurenţiale având în vedere că există mai mulţi concurenţi alternativi pe aceste pieţe.

Pe parcursul procesului de analiză a tranzacţiei, Consiliul Concurenţei a solicitat părţilor interesate să prezinte observaţii sau opinii atât în legătură cu operaţiunea de concentrare economică notificată, cât şi referilor la angajamentele propuse de către Carrefour.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurentei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţile cu caracter confidenţial.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top