window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Volksbank România S.A. de Banca Transilvania S.A.

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce constă în dobândirea controlului asupra Volksbank România S.A. şi Volksbank Services România S.A. de Banca Transilvania S.A.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Anterior, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, astfel încât operaţiunea de concentrare economică să poată fi pusă în aplicare înainte de autorizarea acesteia. În fundamentarea acestei decizii s-a ţinut cont de situaţia dificilă în care se află o mare parte a clienţilor Volksbank România S.A. care au contractat credite in CHF.

Banca Transilvania S.A. şi Volksbank România S.A. activează pe piaţa serviciilor financiar-bancare. Volksbank Services România S.A prestează servicii de administrare și vânzare a proprietăților dobândite de Volksbank România S.A. din executări silite.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top