Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România SRL preia unele active aparţinând OMV Petrom SA.

Tranzacţia prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia.

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV,  societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P.

Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial, fondurile pe care le gestionează investind în patru domenii: a) capital privat al întreprinderilor; b) active reale; c) strategii pentru piaţa mondială; d) soluţii de investiţii. În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice.

Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. 

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa