window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Constructia institutiei Lucratorul de tineret pentru integrarea tinerilor in societate / Bucuresti / 10 iunie 2010

Joi, 10 Iunie 2010, la ora 17:30, la Casa de Cultura a Studentilor (Bucuresti, Calea Plevnei, nr.61) la sala 5 parter, va avea loc conferinta de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului Constructia institutiei Lucratorul de tineret pentru integrarea tinerilor in societate. Proiectul, cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul Social European este implementat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (A.N.S.T), in parteneriat cu Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret (CNFT) si Schultz Consulting pe o perioada de 29 luni, in 8 regiuni din Romania.

Proiectul se afla in prima faza de implementare, respectiv sunt analizate si investigate, in cadrul activitatii de cercetare documentare, aspectele legislative si reglementative la nivel european privind statutul profesional si cadrul de actiune al lucratorului de tineret, dar si practicile relevante din domeniu. Pana in acest moment au fost efectuate 4 vizite de studiu in Ungaria, Finlanda, Olanda si Norvegia pentru a analiza exemplele de buna pratica din domeniul tineretului. Activitatile vor fi continuate in Franta, Spania, Marea Britanie, Germania, Danemarca si Polonia. Astfel, in cadrul conferintei din data de 10 Iunie, ora 17:30, ca si rezultate intermediare, echipa de specialisti a proiectului va prezenta rapoartele realizate in urma vizitelor in Ungaria si Olanda.
In urma acestei activitati de cercetare documentare va fi elaborat un set de documente ce stau la baza constructiei standardului ocupational al lucratorului de tineret, dintre care mentionam:
Analiza institutiilor/organizatiilor care beneficiaza de serviciile lucratorului de tineret
Analiza modalitatii de dobndire, certificare si recunoastere a competentelor lucratorului de tineret; analiza tipurilor de proiecte derulate de catre lucratorii de tineret, precum si a programelor/proiectelor destinate lucratorilor de tineret.
Analiza modalitatilor de incadrare si de plata pentru lucratorii de tineret
Analiza programelor de formare a lucratorului de tineret, precum si analiza instrumentelor de evaluare a competentelor lucratorului de tineret.
La conferinta de presa vor participa vicepresedintele A.N.S.T. – Lorincz Szell, managerul proiectului Romeo Mosoiu, reprezentantii partenerilor – Veronica Stefan de la Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret, Marius Dontu de la Schultz Consulting, precum si echipa de specialisti implicata in activitatea de cercetare-documentare.

Dina Taralunga
Expert Relatii Publice
0745 281 727
dina.taralunga@gmail.com

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top